Prisstigning tvinger stor idrætsforening til at ændre strategi

Prisstigning tvinger stor idrætsforening til at ændre strategi
Der er brug for mere plads til omklædning og maskiner i Viking Atletiks fitnessbygning, men en om- og tilbygning er så dyr, at projektet bliver inddelt i etaper. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 12. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
12. MAR 2023 • 15:30

Viking Atletik ser sig nødsaget til at dele en om- og tilbygning af foreningens fitnessbygning ind i etaper.


Etaper er noget, Viking Atletik ved en masse om som arrangør af Etape Bornholm gennem mere end 25 år. Det er dog en helt anden slags etaper, Bornholms største idrætsforening må forholde sig til, når det gælder en ønsket udvidelse af fitnessbygningen ved siden af hovedsædet Louisenhøj i Rønne. Drømmen er at udvide med cirka 100 kvadratmeter, og den har vist sig dyrere at opfylde, end foreningen håbede.

"Vi har netop fået en pris på en eventuel udvidelse. Den blev drøftet. Der er sket en meget kraftig prisstigning, som er helt og aldeles uden for vores formåen", står der på Viking Atletiks hjemmeside.

Planen er at udvide bygningen fra 2021 med omklædningsfaciliteter og bedre plads til maskiner. Efter indvielsen for halvandet år siden er der kommet rigtig mange flere medlemmer, end foreningen havde regnet med. Det medfører nogle flaskehalse, som man bliver nødt til at tage sig af, hvis man skal kunne tilbyde noget, der er optimalt, har formand og eventmanager Claus Clausen forklaret her i spalterne. Det er stadig planen, men den bliver delt op i mindre bidder.

"Vi kommer til at lave en anden strategi. Vi må lave det i etaper over de kommende år i stedet for", fortæller Viking Atletik.

Villa Nova nærmer sig

Selvom der stadig er mere end otte måneder tilbage af 2023, skal medlemmerne ikke forvente, at byggeriet bliver færdigt i år. Faktisk kommer det ikke i gang inden nytår, fremgår det af hjemmesiden.

"Tiden er ganske enkelt skredet, da der skal bygges om sommeren, hvor der ikke er så mange i lokalerne", lyder forklaringen.

Derudover er økonomien i til- og ombygningen afhængig af fonde, og det løb er kørt for i år, fremgår det.

Det er ikke første gang, økonomiske udfordringer påvirker Viking Atletiks fitnessbygning. Det var også tilfældet, da den blev etableret i 2021, hvor prisen var cirka 20.000 kroner per kvadratmeter.

"Det var dengang 25 procent dyrere, end det vi havde fået stillet i udsigt af arkitekten. Prisen dengang var grunden til forsinkelsen af byggeriet", står der på hjemmesiden.

Bedre går det med byggeriet ved Villa Nova i Blykobbe Plantage, som Bornholms Efterskole er i gang med at istandsætte, og hvor Viking Atletik får adgang til nogle af lokalerne samt toiletterne. Byggeriet skrider hurtigt frem, og idrætsforeningen regner med at tage området i brug i august, når efterskolen også åbner.