Har budt på overraskelser – men ejendommen er klar efter sommer

Har budt på overraskelser – men ejendommen er klar efter sommer
Villa Nova var ikke egnet til fester mere, mener Claus Larsen-Jensen. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 11. JAN 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
11. JAN 2023 • 05:30

Renoveringen af de festlige lokaler har budt på overraskelser, men ikke flere end forventet, fortæller forstander på Bornholms Efterskole.


Går man forbi resterne af de røde bygninger på en gåtur i Nordskoven i ny og næ, så har man måske været fristet til at sætte spørgsmålstegn ved, om der stadig er gang i Villa Nova-byggeriet, eller om det er gået i sig selv, efter de nye mure har rejst sig fra asken af de gamle røde mure med de karakteristiske småsprossede vinduer.

Men det er altså planen, at der skal stå to undervisningslokaler og en sal klar i den delvist renoverede bygning til sommer.

– Det er en byggeplads lige nu, og der renoveres kraftigt, men det er tanken, at der skal stå to lokaler, en sal og toiletter klar, når det nye skoleår starter til august, fortæller Claus Larsen-Jensen som er forstander på Bornholms Efterskole, som lige nu forestår ombygningen.

I løbet af efteråret fortsættes der med nye vægge og lofter samt ny isolering, og så er det planen, at der i løbet af året kommer yderligere to lokaler til, og som vi tidligere har skrevet i Tidende, så er det altså slut med drinks og fester til fordel for foredrag og undervisning.

– Jeg ved godt, at der er mange der husker stedet for dans og fester, og folk har mødt deres ægtefæller der, men stedet var simpelthen ikke egnet til fester mere, mener Claus Larsen-Jensen.

Renoveringen har budt på et par overraskelser undervejs, men ikke noget større, end hvad man kunne forvente, når man køber en gammel ejendom og sætter den i stand, fortæller forstanderen, som selv bor på en gammel gård, og er klog af skade.

– Der er ingen renovering af gamle bygninger, der ikke byder på overraskelser.

Selvom det nu er Claus Larsen-Jensen, der er forstander på efterskolen, er det dog blevet overladt til den tidligere forstander Finn Pedersen, som fortsat er forstander på Bindernæs Efterskole, at føre byggeriet til dørs.