Ørevoks spænder ben for undersøgelser

Ørevoks spænder ben for undersøgelser
Kommunikationscenter Bornholm må aflyse høreprøver til høreapparat, fordi folk ikke har fået renset ører inden prøven. Derfor er der en dialog i gang om en løsning, så det hele kan foregå samme sted. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 20. NOV 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
20. NOV 2023 • 15:30

Høreundersøgelser bliver aflyst, fordi folk ikke har fået renset ører. Derfor er der gang i en dialog med praktiserende speciallæger om en bornholmsk løsning.

Egentlig er ørevoks en del af kroppens naturlige forsvar. Det opfanger støv, smører huden og modvirker infektioner i øregangens hud. Men den klæbrige substans kan også give problemer.

Det oplever Kommunikationscenter Bornholm, som står for behandling af patienter med ukomplicerede høretab. Det vil sige voksne borgere, hvor det lægefagligt er vurderet, at der er behov for høreapparat. I forbindelse med en rundbordsdrøftelse i maj kom det frem, at kommunikationscentret må aflyse mange høreundersøgelser, fordi patienter møder op uden på forhånd at have fået renset ører. Det skal ske hos ørelægen inden høreprøven.

På den baggrund har Kommunikationscenter Bornholm foreslået, at centrets audiologer får mulighed for at rense eller skylle ører på folk i forbindelse med deres høreprøve. Det har ført til, at Region Hovedstadens administration har indledt en dialog med Foreningen af Praktiserende Speciallæger for at undersøge, om audiologerne kan overtage opgaven med at rense ører fra de praktiserende øre-, næse- og halslæger. Kommunikationscentret er indstillet på at afholde udgiften til indkøb af udstyr, og det fortæller, at opgaven vil kunne varetages uden ekstra udgifter for regionen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: El-priserne er høje i dag og fra kl. 17-21 er det særligt dyrt at bruge strøm - Faktisk et stykke over den seneste tids kogespids-priser. I eftermiddag er gennemsnitsprisen henover de fire timer 5,27 kr./kWh. (alt inkl.).
Vi savner en god gang vind til at presse elpriserne ned, men pt. lover vejrudsigten ikke et skub i den retning i hvert fald ikke før vi rammer weekenden. Tænk over dit forbrug og skub det elforbrug du kan, til efter kl. 22.

Bornholms energi og forsyning