Lindén vil tvivl til livs: Særligt hotel er en mulighed for patienter

Regionsrådsmedlem Leila Lindén vil være sikker på, at alle bornholmske brystkræftpatienter ved, at de kan benytte Rigshospitalets Patienthotel, hvis de skal til behandling i Gentofte.
Når man får diagnosen brystkræft, melder der sig uden tvivl en masse spørgsmål.
Et af dem kan være, hvor man skal overnatte, hvis man skal til behandling ovre. Det har Leila Lindén (S) opdaget. Flere bornholmske kvinder har kontaktet det lokale regionsrådsmedlem, fordi de skal til behandling på Herlev og Gentofte Hospitals afdeling i Gentofte og i den forbindelse skal overnatte i hovedstadsområdet.
En konkret henvendelse fra en bornholmsk kvinde fik den socialdemokratiske politiker til at reagere. Kvinden var af hospitalet blevet tilbudt en plads på Zleep Hotel Lyngby, og det var hun ifølge Leila Lindén ikke tryg ved. Både fordi det lå relativt langt væk fra hospitalet, og fordi der ikke var mennesker til at hjælpe eller mad og drikkevarer.
Kvinden klagede sin nød og fik tilbudt overnatning på Rigshospitalets Patienthotel, hvor hun også boede under den fortsatte behandling. Efterfølgende kontaktede hun Leila Lindén, fordi hun mente, at den mulighed måske også kunne hjælpe andre kvinder.
Når der ikke er plads
Det fik Leila Lindén til at skrive et spørgsmål til regionens administration, fordi usikkerhed om overnatningsmuligheder i hendes øjne er et unødigt psykisk pres i et vanskeligt sygdomsforløb.
Administrationen bekræfter, at også andre kvinder har mulighed for at overnatte på Rigshospitalets Patienthotel, når de er i behandling i Gentofte.
"Der er i dag en aftale mellem Herlev og Gentofte Hospital og Rigshospitalet med tilbud om overnatning på Patienthotellet, Rigshospitalet, for kvinder fra Bornholm, der er i behandling for brystkræft på Gentofte-matriklen", skriver administrationen i sit svar til Leila Lindén efter at have været i kontakt med Herlev og Gentofte Hospital.
Når en bornholmsk patient bliver henvist til behandling i Gentofte, indlogeres vedkommende dagen før operationen, medmindre der er behov for at møde to dage før på grund af ekstra undersøgelser. Efterfølgende indlogeres patienten til dagen efter operationen, hvor der er kontrol. Årligt drejer det sig om cirka 40 patienter fra Bornholm.
Hvis der ikke er plads på Rigshospitalets Patienthotel, bliver de bornholmske patienter tilbudt plads på enten Gentofte Hotel eller Zleep Hotel Lyngby, fremgår det.
Henvendelser fra flere bornholmske kvinder har fået regionsrådsmedlem Leila Lindén (S) til at spørge, om overnatning på Rigshospitalets Patienthotel er en mulighed. Foto: Rigshospitalet
Ulemper for bornholmere
Leila Lindén er glad for, at regionens administration slår fast, at de bornholmske brystkræftpatienter har mulighed for at overnatte på patienthotellet, hvis de ønsker det, og der er plads. Hun fortæller, at hun har givet oplysningen videre til Bornholms Hospitals ledelse, som har lovet at orientere de relevante patientforeninger og interesseorganisationer.
– Jeg er glad for, at det bliver bredt ud, at det er en mulighed. Nogle gange oplever jeg desværre med hospitalsvæsnet, at man selv skal sige til, og derfor er det godt at vide, at man kan sige til, siger Leila Lindén.
Hun har en formodning om, at nogen på Herlev og Gentofte Hospital ikke har vidst, at Rigshospitalets Patienthotel er en mulighed for bornholmske patienter, og derfor har tilbudt et af de private hoteller.
– Der er jo ingen, der vil folk andet end godt, så jeg tror ikke, de har vidst det, og så tror jeg nogle gange, at det går for hurtigt. Jeg tror måske også, at der ikke er så mange på den anden side af vandet, der tænker på, hvilke ulemper der egentlig er for en bornholmsk patient, der ikke lige kan tage hjem, siger Leila Lindén.
Sygeplejerske i receptionen
Regionens administration er også blevet spurgt, om det er muligt at oprette en afdeling af patienthotellet i lokaler i forbindelse til Herlev og Gentofte Hospital. Det er der ikke planer om, fastslår administrationen.
Grunden til, at Leila Lindén foretrækker patienthotellet fremfor de private hoteller, er blandt andet, at der er sygeplejersker i receptionen, hvilket giver en ekstra tryghed.
– Jeg tror helt sikkert, at det betyder rigtig meget, at der er en sygeplejerske i huset hele døgnet, siger hun.

NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration