Kun få til messe: Vi gør det bare igen

Kun få til messe: Vi gør det bare igen
Håndlæsning og tarotkort var blandt mulighederne på lørdagens alternative messe i Nyker Forsamlingshus. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 9. APR 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. APR 2023 • 05:30

Alternative behandlere havde kun få besøgende til Det sunde Bornholm.

– 50 procent af dem, jeg har haft på briksen i dag var mænd. Normalt er det kun en tredjedel, der er mænd, siger kraniosakral-terapeut Hanne Theilade.

Hun driver Klinik Krop i Listed, og lørdag er hun blandt de 12 udstillere og foredragsholdere fra den alternative behandlingsverden, som er med på den nye messe "Det sunde Bornholm" i Nyker Forsamlingshus.

Det er kun få besøgende, der finder vej til messen. Hanne Theilade tager det med et lidt humor, for de nævnte 50 procent dækker over, at hun har haft to besøgende, der har taget imod hendes behandlingstilbud denne dag – en fik en kraniosakral behandling, en anden hypnoterapi.

Dyrker netværk

Hanne Theilade er dog helt sikker på, at det nok skal gavne hende at være med på messen.

– Det er helt sikkert umagen værd at være med, når vi på sigt får det bygget op. Det er rart for folk at kunne komme på en messe og se os, og hvis folk bliver vant til, at der er en årlig messe, kommer der flere.

– Det er også rart for os, der arbejder for sig selv, at komme ud og møde andre behandlere og dyrke et netværk, tilføjer Hanne Theilade.

Messen er arrangeret af Gitte Hansen og Charlotte Jacobsen Herschend, der mener, at det er på høje tid at få gang i nogle messer igen, efter at der i nogle år har været meget stille på den front.

Charlotte Jacobsen Herschend har ikke mistet modet:

– Vi gør det bare igen, siger hun.

– Jeg tror, at vi er oppe imod, at der er en masse andre gode aktiviteter og påsketraditioner. Der er en fin interesse for messen. Jeg hører bare mange sige, at de skal noget andet. Der er ingen, der har sagt, at messen er en dårlig idé.

Måske ikke den rigtige dag

Charlotte Jacobsen Herschend mener, at påskelørdag måske ikke har været den rigtige dag at holde arrangementet på:

– Det var den dag, vi kunne få med kort varsel.

– Men vi har trods alt haft en del mennesker igennem huset, og de går nu ud og fortæller om det til andre, siger Charlotte Jacobsen Herschend.

Den anden arrangør, Gitte Hansen, lægger vægt på, at det også giver nogle muligheder, når der ikke er så mange besøgende.

– Jeg havde lige tre deltagere til min workshop, "Skab er mere optimal version af dig selv", og det gav mulighed for at komme i dybden med nogle ting, siger Gitte Hansen.

Lisette Olsen får en access bars-behandling hos Siri Moe, der driver Klinik Smil på Balka. Foto: Holger Larsen