Karavane kommer til Bornholm

Karavane kommer til Bornholm
Nødhjælp i Syrien: Foto: GOPA-DERD/Folkekirkens Nødhjælp
NYHED | 26. FEB 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED
26. FEB 2023 • 11:00

Frivillige kommer og fortæller, hvordan indsamlede penge kan hjælpe.

Søndag d. 12. marts har Folkekirkens Nødhjælp deres årlig indsamling, hvor pengene går til verdens fattigst og til krigens ofre i Ukraine.

I den forbindelse kommer Folkekirkens Nødhjælps Karavane til Bornholm. Det er unge mennesker, der har oplevet på egen krop, hvad pengene fra Folkekirkens Nødhjælps indsamling går til. Det kommer de og fortæller konfirmander fra Søndermarkskolen i Rønne om torsdag den 2. marts.

– Jeg har talt en del om næstekærlighed med konfirmanderne, men det er straks svære at forklare dem, hvad diakoni er. Det håber jeg, at de får et indblik i, fordi diakoni har en dybere og anden betydning end "socialt arbejde" eller "nødhjælp". Diakoni har det samme mål som er omsorg for den nødstedte, men her er handlingen et udtryk for Guds kærlighed til mennesket. Diakoni er den næstekærlighed, vi som kirke i fællesskab viser vores medmennesker i nød. Det kommer de unge volontører og fortæller konfirmanderne på en måde så de hører efter og forstår det. Diakonien bliver meget konkret og håndgribelig, siger sognepræst Nana Schiøtt Hansen i en pressemeddelelse.

Aldrig større behov

– Krigen i Ukraine og Syrien, sultkatastrofen på Afrikas Horn og jordskælvene i Tyrkiet og Syrien kan virke overvældende på os mennesker, og vi aner ikke, hvad vi skal gøre. Her kan vi gøre noget ved at tage en rute og gå tre timer med sit barn, far eller veninde, og samle ind til de mennesker, der har det sværest. På den måde, kan vi bringe håb ud til mennesker, der nogle gange kun har håbet at leve af, og det gør en verden til forskel, siger Nana Schiøtt Hansen.

Har man lyst til høre de unge fra Folkekirkens Nødhjælps Karavane fortælle, er der et arrangement torsdag den 2. marts klokken 16.30 i Sognehuset i Rønne Syd, Søndergårds Allé 1A i Rønne, hvor alle er velkommen.

Folkekirkens Nødhjælp skriver, at krig i Ukraine, eftervirkninger fra corona og tydelige konsekvenser af klimaforandringer har kastet verden ud i en alvorlig fødevarekrise, og at behovet for hjælp har aldrig været større. Lige nu har 345 millioner mennesker brug for akut fødevarehjælp. Det tal var i 2019 på 135 millioner, oplyser organisationen.