Hospitalet snupper kommunal chef

Hospitalet snupper kommunal chef
Iben Kyhn Riis skal være vicedirektør på Bornholms Hospital. Foto: Bornholms Hospital
TOPNYHED | 16. FEB 2024 • 13:06
Jakob Marschner
Journalist
TOPNYHED
16. FEB 2024 • 13:06

Kommunens sundhedschef skifter til en stilling som vicedirektør på Bornholms Hospital.

Den nuværende sundhedschef i Bornholms Regionskommune, Iben Kyhn Riis, bliver ifølge en pressemeddelelse ny vicedirektør på Bornholms Hospital.

Hos regionskommunen har Iben Kyhn Riis desuden fungeret som ældrechef siden 10. januar, hvor Christina Thorén Lilliedal fratrådte. Dermed står kommunen nu uden en blivende løsning på posterne som både sundhedschef og ældrechef.

Hun bliver af hospitalet beskrevet som en "erfaren sygeplejefaglig leder, og jeg ser frem til vores samarbejde om at drive og udvikle hospitalet", siger direktør Annemarie Hellebek.

– Bornholms Hospital spiller en stor rolle for os alle på øen, og jeg glæder mig til at vende tilbage til hospitalsverdenen, siger Iben Kyhn Riis.

– Jeg ser frem til at bruge min sygeplejefaglige og ledelsesmæssige erfaring på tværs af hele hospitalet og regionen. Også i samarbejdet med Bornholms Regionskommune, hvorfra jeg allerede har kendskab til de bornholmske patienter og behovet for et fortsat stærkt samarbejde på tværs af sektorerne, siger hun også.

Iben Kyhn Riis er oprindeligt uddannet som sygeplejerske og har gennem hele sin karriere arbejdet med sundhed, sygepleje og ledelse – tidligere som sygeplejerske, oversygeplejerske og chefsygeplejerske på hospitaler på Sjælland. Desuden har hun stor erfaring i arbejdet med kvalitet og patientsikkerhed.

Bornholms Hospital har nylig indgået et samarbejde med Bispebjerg- og Frederiksberg Hospital om rekruttering. Samtidig skal vi fastholde og udvikle vores egen profil på hospitalet. Det kræver et stærkt ledelsesfokus. Her er Iben det rette valg, siger hospitalsdirektør Annemarie Hellebek.