Weekenden står i håndboldens tegn

Weekenden står i håndboldens tegn
Der bliver fuld knald i Rønne Idrætshal lørdag og søndag. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | 3. MAR 2023 • 10:41
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
3. MAR 2023 • 10:41

I denne weekend spilles der samlet syv kampe i Rønne Idrætshal, og det er et usædvanligt stort antal kampe.

– Det er ikke set længe, at vi har kunnet samle så mange kampe den samme weekend, så der er god grund til, at komme og se god håndbold i alle aldersgrupper.

Sådan lyder opfordringen i en pressemeddelelse fra Viking Rønne Håndbold.

Her fortælles det, at der om lørdagen spilles to kampe i idrætshallen: Team Bornholms U15-drenge spiller mod KFUM klokken 15.15 og U17-pigerne spiller mod HØJ klokken 16.15.

Om søndagen skal de to bornholmske hold i aktion igen, når U15-drengene møder Ledøje SMørum klokken 11, og U17-pigerne møder AG KBHklokken 15.15.

Søndag skal Vikings egne hold i U9 og U13, som til daglig spiller i lokalrækken på Bornholm, møde NH/ASG.

Sejrsstime skal fastholdes

Weekendens helt store trækplaster bliver dog Vikings herrehold i Kvalifikationsrækken, som søndag klokken 12 møder VHC/Vidar. Vikings seneste kamp blev aflyst, fordi modstanderen meldte afbud, så det er et spillelystent hjemmehold, som møder op til kampen.

– Vi glæder os til endelig til at komme i kamp igen. Vi hungrer efter lidt kamptid og er så klar til at endelig igen at få lov at spille kamp igen. Vi har hjemmebanefordel og med altid god opbakning fra tilskuerne, går vi ind til kampen med troen på, at vi henter de to point og fortsat bibeholder pladsen i top 4, siger cheftræner Michael Mortensen.

I efteråret vandt Viking med to mål over Vidar, og i de foregående sæsoner har det også været det bornholmske hold, som har været ovenpå.

– Vidar kender vi særdeles godt, for vi har mødt dem en del gange i de seneste år. Jeg mindes ikke, vi har tabt til dem før - og den "sejrsstime" mod Vidar har vi tænkt os at holde fast i, siger Michael Mortensen. 

Intern uro førte til afbud

Vikings damehold i kvalifikationsrækken kommer desværre til at sidde over denne weekend.

De skulle ellers have mødt Furesø - også på hjemmebane, men udeholdet meldte afbud tidligere på ugen. Viking har fået oplyst, at afbuddet skyldes, at Furesø ikke kan stille hold grundet skader og intern uro i truppen.

Vikings damer får dermed en skrivebordssejr, og de to point betyder, at bornholmerne kravler lidt væk fra nedrykningsstregen i Kvalifikationsrækken.