Viking satte trumf på og får max-point med over i slutspillet

Viking satte trumf på og får max-point med over i slutspillet
Victor Engmann scorede et fantastisk mål til 3-2. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 13. MAJ 2021 • 12:55
Kjeld Lundbæk
Journalist
| ABONNENT
13. MAJ 2021 • 12:55

FODBOLD

Sidste spillerunde i grundspillet i Bornholmsserien ændrede ikke stort på rækkefølgen blandt de fire tophold, der allerede på søndag tager hul på slutspillet om dette års bornholmsmesterskab. Viking går videre med seks point, Midtbornholm med fire point, Knudsker med to point og Hasle med nul point.

Lidt af spændingen forsvandt, da Nexø onsdag meldte afbud på grund af coronasituationen i byen på Østbornholm. Det gav Midtbornholm en skrivebordssejr på 3-0, og dermed var det udelukket, at Knudsker kunne snuppe andenpladsen. Det blev kun til en tredjeplads for Rønne Syd-mandskabet, der sluttede af med at tabe 2-3 til bundholdet RIK.

Hasle kunne også slutte på andenpladsen, men det krævede en sejr over topholdet Viking, samtidig med at Midtbornholm og Knudsker begge skulle tabe onsdagens kampe mod Nexø og RIK. Det lykkedes ikke. Selv om Hasle virkelig bød Viking op til dans på Hasle Stadion, vandt topholdet fra Rønne med 3-2.

Tidlige Hasle-føringer

Kampen mellem Hasle og Viking blev en mest velspillede kampe i denne sæson, og selv om Viking til sidst vandt en fortjent sejr på 3-2, så skabte Hasle al den spænding, man kunne ønske sig med to tidlige mål i både første og anden halvleg. Efter blot tre minutters spil scorede Jonas Pedersen til 1-0, og efter pausen var bolden kun lige givet op, da Jonas Pedersen efter et flot gennembrud sørgede for, at André Kahlenberg kunne banke bolden i nettet til 2-1.

Viking forsøgte at filme sig til et par straffespark, men den hoppede dommer Peter Bech Jensen ikke på. Der skulle en fæl forsvarsfejl af hjemmeholdets Mads Pedersen til, før udligningen til 1-1 faldt efter 28 minutters spil. Efter et hjørnespark til den forreste stolpe spillede den ellers påpasselige Hasle-spiller bolden på tværs af eget straffesparksfelt, og den foræring lod Magnus Hjort Mortensen ikke gå fra sig.

Det var også Magnus Hjort Mortensen, der med en hurtig udligning til 2-2 sørgede for, at Hasle ikke nåede at få etableret et forsvar af den tidlige 2-1-føring i 2. halvleg.

Sejsmålet til 3-2 faldt et kvarter før tid og var en perle af rang. Unge Victor Engmann satte gang i et Viking-angreb langt nede på egen banehalvdel i højre side. Fire stationer senere, uden at en Hasle-spiller havde været i nærheden af bolden, blev Magnus Hjort Mortensen spillet fri i venstre side, og hans aflevering på tværs af Hasle-målet kunne Victor Engmann nemt sparke i nettet til 3-2. Et eksemplarisk flot Viking-angreb.

Kampens dramatiske højdepunkt indtraf moid slutningen af 1. halvleg, da Vikings Jimmi Larsen i fri position blev nedlagt med et brag af Hasle-målmand Mathias Møller. Peter Bech Jensen fløjtede straks for straffespark, men linjedommer Knud Kofoed havde forinden vinket for offside på Viking-spilleren, og så slap Mathias Møller og resten af Hasle-mandskabet med skrækken. Det lignede et rødt kort til Hasle-keeperen.

Uventet RIK-sejr

RIK har ikke væltet sig i sejre i denne sæson. Onsdagens uventede 3-2-sejr over Knudsker var blot den tredje tre points-kamp for KS-reserverne fra Rønne Nord.

– Den sejr var vi virkelig glade for. Jeg vil ikke sige, at den var ufortjent, men 3-2 til Knudsker havde vel også været i orden. Hvis Tom (Knudsker-træner Tom Wridt, red.) alligevel var skuffet, så skulle det være over, at de var bagud med 0-2 ved pausen. Det var nemlig i 1. halvleg, Knudsker havde deres klart bedste periode, kommenterede RIK-træner Kim "Greve" Christensen efter kampen.

RIK gav sig selv en ønskestart, idet hjemmeholdet var foran med 2-0, inden der var spillet ti minutter af kampen. Kristian Plathe Jeppsen scorede efter et hjørnespark til 1-0, og blot tre senere kunne Mathias Hansen øge til 2-0, da han opfangede en ripost efter et RIK-frispark og udplacerede målmand Mads Mogensen.

Det var en hårdt spillet kamp med mange chancer i begge ender af banen, men især RIK-målmand Edvin Lozic medvirkede med mange fine indgreb til at holde scoringen nede både før og efter pausen.

I 2. halvleg foregik spillet for det meste på RIKs banehalvdel, men en række lange bolde op i hjemmeholdets straffesparksfelt gav ikke det store udbytte. Først da Knudsker midt i halvlegen blev reduceret med en mand i ti minutter, lykkedes det paradoksalt nok for gæsterne at få gang i scoringen. Frederik Larsen nettede til både 1-2 og 2-2, inden den udviste Federico Poggia kom på banen igen.

Afgørelsen faldt otte minutter før tid. Efter et hjørnespark opstod der en masse tumult foran Knudskers mål, og i kampens hede var der også en Knudsker-spiller, der havde en hånd på bolden. Bornholmsserie-debutanten Martin Schmidt fløjtede for straffespark, og det omsatte Peter Kibenich sikkert: 3-2 til RIK.