Udsat færge banede vejen for Toudal-triumf

Udsat færge banede vejen for Toudal-triumf
Emil Toudal fra Rønne har kørt for ColoQuick i 2023 og skal også tørne ud for det jyske hold i 2024. Tidligere har han kørt otte år for BHS-PL Beton Bornholm. Her ses han til Postnord Danmark Rundt i august. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 31. DEC 2023 • 12:50
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. DEC 2023 • 12:50

Den semiprofessionelle cykelrytter Emil Toudal, som til daglig bor i Aarhus, fik uventet mulighed for at deltage i Stjerneløbet, og det var han hurtig til at udnytte.

Da Bornholms Cycle Club (BCC) i 1971 afviklede Stjerneløbet for første gang, foregik det på en god gammeldags crosscykel uden gear. De cykler, som deltagerne benyttede denne lørdag, er af en noget højere kvalitet. Der var endda en, der deltog på en elektrisk mountainbike (dog udenfor konkurrence).

Brødrene Toudal - Emil og Nils - var hjemme på juleferie, og da deres færge retur til København var blevet udsat nogle timer, kunne de ligeså godt deltage i løbet, som de har gjort så mange før, oplyser Kim Mortensen fra BCC. Emil vandt Stjerneløbet i sportsklassen efter tre gennemkørsler foran Asger O. Andersen og Jens Jørgen Munch.

Det var ikke kun Emil og Nils, der viste familieflaget, også farmand Mikkel havde fundet cyklen frem. Mikkel måtte dog nøjes med andenpladsen, idet Martin Kjeldsen var hurtigst i motionsklassen, hvor Hans Bentzen blev nr. 3. Valdemar Madsen, der ligesom Lærke kører i ungdomsklasse (13 år), prøvede kræfter med de voksne ”drenge” i motionsklassen, og det blev til en 8 plads.

13-årige Lærke Bøg Jensen, der normalt kører i ungdomsklassen, havde taget kampen op mod damer i motionsklassen. Dette gjorde hun så godt, at hun vandt førstepladsen foran Fie Rønne Jensen og Nina Gjettermann. Dame motion gennemkørte ”Stjerne ruten” to gange.

Hjalte Müller vandt U-9 drenge, Kristian Prüssing vandt U-11 foran Mads Trolle og Daniel Borndorff. Jacob Lund vandt U-13 drenge foran Bastian Müller.

Næste gang BCC afvikler mountainbikeløb er søndag den 4. februar, når tredje afdeling af Fri BikeShop Søndergade 7’ MTB cup køres i Nordskoven.


36 deltagere havde lørdag fundet vej til Onsbæk Blokhus, da Bornholms Cycle Club bød på Stjerneløbet. Eget foto