Stor futsal-weekend for ASG's piger

Stor futsal-weekend for ASG's piger
ASG 1 og ASG 2 mødtes i finalen U14-pigerækken ved sæsonfinalestævnet i futsal i Aakirkeby-hallerne
NOTITS | ABONNENT | 25. FEB 2024 • 18:04
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
25. FEB 2024 • 18:04

U14-pigerne fra ASG fejede al modstand til side i U14-rækken. Ialt nåede tre af fire ASG-hold frem til årets futsal-finaler.

DBU Bornholms finalestævne i futsal for ungdom, der i weekenden blev afviklet over to dage i Aakirkeby-hallerne, blev en stor triumf for ASG. Den tidligere storklub på Nordbornholm, hvis fodboldafdeling som så mange andre i disse år må kæmpe for eksistensen, deltog med fire hold, hvoraf de tre kvalificerede sig til de afgørende finaler. To ASG-hold kørte hjem med pokalen som en ekstra bagage.

Det begyndte med en ASG-sejr i U12 B-rækken for drenge, hvor nordbornholmerne i finalen besejrede Knudsker så sikkert som 6-2. Så var der mere spænding i semifinalen, hvor ASG-drengene måtte ud i straffesparkskonkurrence for at besejre RIK 3. Den ordinære kamp sluttede 2-2.

I U14-rækken for piger fejede ASG al modstand til side, idet finalen blev et rent ASG-opgør. I semifinalerne vandt ASG 2 over Nexø med 3-1, og med de samme cifrede vandt ASG 1 over Svaneke. I finalen sejrede ASG 2 med 2-1 på to sene mål af Kamille Riis Lauridsen og Smila Falk Holm. Forinden havde Solvejg Gjendal bragt ASG 1 foran med 1-0.

– Vi havde håbet på at få begge hold i finalen, fordi vi helt bevidst stillede med to hold, der skulle være nogenlunde lige stærke. Det gør vi også i turneringskampene. Meget socialt, kan man sige, men kun på den måde bliver det også sjovt for de mindre gode spillere at være med, lød det efter pokaloverrækkelsen fra den drivende kraft i ASG’s pigeafdeling, træner Andreas Pihl.

Futsat ligner rigtig fodbold

Futsal stiller store krav til spillernes tekniske kunnen, hvis bolden ikke konstant skal befinde sig uden for banen.

– Vi spiller kun futsal om vinteren, én gang om ugen, fortæller Andreas Pihl, der som fodboldmand klart foretrækker futsal frem for indefodbold med bander.

– Futsal er det, der minder mest om fodbold på græs, og det er jo også det, det handler om, at holde spillerne i gang, indtil de igen kan komme udendørs og spille rigtig fodbold. Det begynder vi for vores vedkommende på om en uges tid.

– Når der er mange tilskuere, der synes, det er sjovere at se på indefodbold med bander, så tror jeg mest, det er dem, der selv har spillet indendørs på den måde. De unge i dag har aldrig spillet andet end futsal og synes også, at der er sjovt, understreger Andreas Pihl.

– Noget andet er, at vi slipper for at sætte bander op og pille dem ned igen, hver gang vi skal træne. Det betyder også noget, hvis man, som det sikkert er mange steder, kun har én time til rådighed i hallen.

20-21 spillere i ASG-truppen

Andreas Pihl står sammen med Teddy Mortensen i spidsen for en U14-trup i ASG på 20-21 spillere.

– Det er jo vild luksus, men vi får hele tiden nye spillere. Sidste år var der for eksempel otte piger fra Svartingedalskolen i Hasle, som aldrig havde spillet fodbold før, men som meldte sig ind hos os, fordi de vidste, at vi var mange til træning, fortæller Andreas Pihl.

Mindre kan selvfølgelig også gøre det, og ASG-træneren vil gerne opfordre de øvrige bornholmske klubber, og dermed også DBU Bornholm, til at satse mere på bredden, så det også bliver sjovt at deltage i den lokale turnering.

– Selvfølgelig skal der også være plads til dem, der vil lidt mere med deres fodbold, og for os, hvor der som regel altid er 14-15 stykker til træning, kan vi sagtens undvære én eller to spillere, fordi de også skal træne i Elite Bornholm. Men for de klubber, som måske kun lige har spillere til ét hold, er det et problem, og så er det, at spillerne hjemme i klubben begynder at falde fra, vurderer Andreas Pihl.

I vinterens futsalturnering var der kun fem hold i U14-rækken for piger, og af dem var det kun AaIF, der ikke formåede at kvalificere sig til det afsluttende finalestævne.

Det fjerde ASG-hold, der deltog i weekendens finalestævne, var klubbens U17-piger, men de nåede kun at få én kamp, idet de i semifinalen blev slået med 2-1 af Viking.


Træner Andreas Pihl instruerer ASG-pigerne under opvarmningen 

 

 

 

 

Begge ASG-hold løftede pokalen, selv om det var ASG 2, der vandt

 

Futsal-resultater

Resultater fra weekendens finalestævne for ungdom i Aakirkeby-hallerne:

U12 Drenge B:
Knudsker - Nexø 1-0
ASG-RIK 3 2-2, ASG på straffe
Finale: Knudsker-ASG 2-6

U12 Drenge A:
RIK 1-RIK 4 7-3
RIK 2-Svaneke 0-1
Finale: RIK 1-Svaneke 3-1

U14 Piger:
ASG 2-Nexø 3-1
ASG 1-Svaneke 3-1
Finale: ASG 1-ASG 2 1-2

U14 Drenge B:
Viking 4-Svaneke 2-0
Viking 3-Viking 1 3-3, Vik. 3 på straffe
Finale: Viking 4-Viking 3 1-0

U12 Piger:
RIK-Svaneke 0-1
Nexø-Viking 6-1
Finale: Svaneke-Nexø 4-0

U14 Drenge A:
RIK 1-RIK 4 4-0
Nexø 1-Viking 2 1-3
Finale: RIK 1-Viking 2 3-1

U17 Piger:
RIK oversidder
Viking-ASG 2-1
Finale: RIK-Viking 3-0

U17 Drenge B:
RIK-Svaneke 7-0
Nexø 2-Viking 2 4-2
Finale: RIK-Nexø 2 6-0

U17 Drenge A:
AaIF/Knudsker 1-AaIF/Knudsker 2 3-0
Viking-Nexø 4-5 efter straffe
Finale: AaIF/Knudsker 1-Nexø 7-2



FÅ ABONNEMENT