Serie 1-hold frygter lammetæv af vikingske dimensioner

Serie 1-hold frygter lammetæv af vikingske dimensioner
Viking har fået en flyvende start på Serie 1 med en målscore på hele 15-1 efter to kampe. Her ses Viking i guldtrøjer tilbage i juni, hvor klubben fejrede mesterskabet i Bornholmsserien. Noget kunne tyde på, at trøjerne skal luftes igen, når sæsonen i Serie 1 er færdigspillet. Arkivfoto: Berit Hvassum
FODBOLD | VIKING-GATE | ABONNENT | 2. SEP 2021 • 20:00
Jesper Gynther
Journalist
FODBOLD | VIKING-GATE | ABONNENT
2. SEP 2021 • 20:00

Der er nogle spillere på Bornholm, som er bange for at få tæsk. Og tæsk skal her forstås sådan, at man kan ende ind i et ordentligt nederlag på grønsværen.

Frygten skyldes, at Viking Fodbolds førstehold henover sommeren er blevet tvangsnedrykket til Serie 1, fordi klubben som vinder af Bornholmsserien ikke ønskede at rykke op i Københavnsserien, og dermed skal rønneklubben spille mod hold, som på papiret er langt dårligere. Blandt andet frygter Midtbornholm at rende ind i en afklapsning, ligesom det allerede er sket for Vikings andethold og tredjehold, som har tabt henholdsvis 10-0 og 5-1 til førsteholdet i de første to runder af Serie 1.

– Vi frygter jo, at der kommer nogle rigtig store nederlag i Serie 1, når man møder Vikings førstehold. De bliver nødt til at gå efter sejrene, for de vil gerne rykke op igen, og det skal de selvfølgelig også. Men det kan betyde, at nogle klubber får svært ved at skrabe et hold sammen, som vil møde dem, og det er jo heller ikke sjovt for Vikings førstehold, siger seniorformand Kasper Rasmussen, som oplyser, at Midtbornholms Serie 1-hold består af nogle lidt ældre spillere, som har fravalgt at spille i Bornholmsserien på grund af familie og så videre, ligesom der også er nogle helt unge drenge på holdet, som endnu ikke har kvaliteten til at spille med i Bornholmsserien.

– Det skal jo være en lille smule motiverende og hyggeligt at spille Serie 1, og det bliver det jo ikke, hvis man risikerer at tabe med 8-10 mål til Viking, så vi frygter jo, at vi kan få problemer med at stille hold. At nogle af vores spillere siger, at det gider de ikke bruge tid på at køre ud og få klø af Viking. Og det tænker jeg også, at der kan være andre klubber, hvor der er spillere, der tænker det.

– Jeg synes også, det er helt fair at tænke sådan, for Viking hører jo ikke til i Serie 1. De er jo blevet placeret der, det er ikke, fordi Viking rykkede ned. De blev jo bornholmsmestre. Og det er klart, at når det – på papiret – bedste hold i Bornholmsserien bliver placeret i Serie 1, så skal det jo give udfordringer, siger Kasper Rasmussen.

Viking har en trofast fanskare, som skaber en god stemning til kampene. Kan det ikke blive en på opleveren for jeres Serie 1-hold at møde Vikings førstehold?

– Nej, det tror jeg ikke. Ikke for vores vedkommende.

– Jeg tænker, at mange vores spillere der spiller Serie 1, de går heller ikke efter de oplevelser. De er et andet sted i livet. Det er bare hyggebold for dem, så det er en oplevelse, vi gerne ville være foruden.

RIK er næste "offer"

På Hasles Serie 1-hold har truppen også talt om de kommende opgør mod Vikings førstehold, fortæller træner Mathias Jensen. Han forventer dog, at det ikke bliver et problem for klubben at samle nok spillere til kampene.

– Vi har snakket lidt om det, og det er jo bare at gå ud og gøre det så godt, man kan, men med en forventning om, at man nok taber. Sådan er det jo. Det vil jo være sådan, at Viking skal vinde alle kampe. Hvis de ikke gør det, så er det en meget stor overraskelse, siger han.

Også hos RIK er man klar til at tage udfordringen op. Træner Dan Dellgren håber i hvert fald at samle et hold til på lørdag, hvor RIK netop møder Vikings førstehold.

– Problemet er, at vi er et hold bestående udelukkende af spillere, der ikke træner. Og vi har ikke trænet i flere sæsoner, men alligevel er det lykkedes os at spille med i toppen af Serie 1. Men vi er jo også nogle rutinerede mennesker, som har spillet mange bornholmsseriekampe, KS-kampe og DS-kampe, men konditionsmæssigt er Viking jo væsentligt foran os. Og så er det altid udfordrende at spille om lørdagen på vores hold med familiefædre, så der er en del afbud allerede, forklarer RIK-træneren.

Er I ved frisk mod, selvom det nok bliver svært?

– Ja, ja, vi er ved frisk mod. Vi stiller op i det omfang, at vi er spillere nok, for lige nu kæmper jeg for at få 14 mand til på lørdag.

Hvordan har I det med, at Vikings førstehold nu er i Serie 1? Ser I frem til at møde dem, eller ville I helst være det foruden?

– Vi ville helst have været det foruden at skulle møde dem. Og ellers synes jeg også, at der ikke er noget sportsligt værdi i, at de spiller med i Serie 1. Hverken for dem eller for os andre, der spiller dernede, for du blander lige pludselig nogle, der træner, og lige er blevet bornholmsmestre mod nogle, der er kommet op i årene og bare spiller for at hygge sig uden at træne.

– For Viking må det også være ganske svært at motivere sig til at møde nogle hold i Serie 1.

– Det er lidt spild af tid. Men vi tager udfordringen op og stiller op, så længe jeg kan få 14 mand, der er klar.

Frygter du et stort nederlag?

– De kommer til at løbe fra os under kampen rent konditionsmæssigt, men jeg tror på, at hvis man organiserer sig ordentligt og har lidt rutine, så løber man forhåbentlig ikke ind i et 10-0-nederlag.

– Det vil jeg næsten tro, og så må vi se, om det også går sådan, men vi spiller selvfølgelig.