Nyt løb har stort potentiale – men et forfærdeligt navn

Nyt løb har stort potentiale – men et forfærdeligt navn
Skaberen af løbet, Søren Rasmussen, løb selv med. Han løb med stave, da han har fysiske skavanker. – Jeg har to kunstige knæ, men det kan jeg ikke bruge som undskyldning, for de er jo lige så gode som nye. Mit største problem er, at jeg har svært ved at løbe, fordi jeg har nedsat lungekapacitet. Når jeg når op på omkring syv kilometer i timen, så kan jeg ikke mere, siger han. Foto: Jesper Gynther
LØB | BORNHOLM | ABONNENT | 12. SEP 2021 • 12:20
Jesper Gynther
Journalist
LØB | BORNHOLM | ABONNENT
12. SEP 2021 • 12:20

Marathon on the Rocks har et stort potentiale, men hvis flere løbere rundt om i verden skal få øjnene op for det bornholmske løb, så skal det have et mere tillokkende navn, mener løbets skaber. Tidende har et forslag

 

Rejseselskabet Albatros har gennem mange år haft stor succes med at sælge rejser til løb over hele verden, som de selv arrangerer. Eksempelvis har flere tusinde løbeinteresserede deltaget i Great Wall Marathon, som foregår på den kinesiske mur.

Lige så mange har ikke deltaget i Albatros' bornholmske løb Marathon on the Rocks, som går fra Gudhjem til Sorthat langs redningsstien, og som blev afviklet i går for andet år i træk.

I år deltog blot 46, mens 61 snørede støvlerne i 2020. Det lave deltagerantal skyldes nok mest af alt coronapandemien, men Albatros-stifteren Søren Rasmussen mener også, der kan ligge en anden årsag bag.

– Vores største problem er at lokke folk fra andre dele af verden til en ø, som de aldrig nogensinde har hørt om før. Hvem har hørt om Bornholm i USA?, siger han og peger på, at man kan diskutere, om markedsføringen af løbet har været god nok.

– Vores navn Marathon on the Rocks er måske ikke noget, der signalerer så meget. Måske skulle vi finde et navn fra middelalderen, vikingetiden eller sådan noget. Det har jeg selv foreslået vores løbsafdeling, men de kasserede mit forslag til at starte med.

– Nu må jeg se, om vi kan få det gennemført, for vi mangler lige den krog, der kan få folk til at komme, ligesom når man hører, at man kan løbe på den kinesiske mur i vores Great Wall-løb. Marathon on the Rocks, hvad siger det til folk?, siger han.

Måske kunne løbet hedde Vikings on the Rocks?

– Lige præcis. Sådan noget i den stil. Det var faktisk et godt forslag, det vil jeg huske. Tak.

Det er helt fint, jeg sender bare en regning for konsulentarbejde.

– Hehe.

Ruten er verdensklasse

Et godt navn kan dog ikke gøre det hele. Hvis Albatros skal sælge rejser til et løb, så skal det være fordi, at løberne føler, de får noget ekstraordinært at se. Og på dét punkt, kan det bornholmske løb sagtens leve op til de andre Albatros-løb, mener Søren Rasmussen.

– Potentialet for løbet er kæmpestort, siger han.

– Alle vores løb har en spektakulær rute, og den her rute er verdensklasse. Vi har lige haft et løb i Petra i Jordan (oldtidsby, red.), og det er jo en fantastisk gammel kulturskat, som er utrolig smuk at se. Men det her er lige så godt, det er bare noget andet.

– Når deltagerne løber på redningsstien og ser udsigten over vandet, så bliver de helt høje af det, siger han og peger på, at dét er vigtigt, for det er netop meningen, at løbene skal tiltrække eksempelvis familier, som ikke går efter at slå personlige rekorder, men som gerne vil have en hyggelig tur og se noget mindeværdigt i stedet for kun at se asfalten foran deres fødder.

Det var i øvrigt Søren Rasmussen selv, der kom med ideen om at lave et løb på Bornholm. Han har nemlig selv et sommerhus herover, og under hans besøg på øen havde han luret, at der var en rigtig flot rute langs redningsstien fra Gudhjem til Sorthat.

– Jeg havde presset på i fem år for at lave det, men løbsafdelingen gad ikke lave det, så jeg tog dem herover sidste forår midt under corona, så de kunne se hele ruten. Og så var de alle sammen enige om, at det var fandeme en fed rute, den løber vi, fortæller Søren Rasmussen, som nu håber på, at løbet kan blive gentaget for tredje gang næste år med forhåbentlig flere deltagere og – måske – også med et nyt navn.

– Vi laver det 100 procent igen næste år. Vi holder det i år for at holde det i gang og vise, at vi stopper det ikke, bare fordi der er corona.

– Vi vidste godt, at der er ingen penge er i det i år for os, men vi er i gang, og vi indikerer, at vi fortsætter, siger han.