Nederlaget der forandrede alt for Benjamin: 'Det skal fanme være løgn'

Nederlaget der forandrede alt for Benjamin: 'Det skal fanme være løgn'
Benjamin Lillelund har fået blod på tanden og vil prøve at blive den bedste bordtennisspiller, han kan blive. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. SEP 2023 • 15:30

Benjamin Lillelund vandt fem bornholmsmesterskaber i træk fra 2017 til 2021 uden at bruge synderligt meget tid på at træne. Men i 2022 tabte han BM-finalen til Thor Bech Jensen, og det tændte en ild i ham.

Et nederlag kan gøre ondt, men det kan også gøre godt. Det kan Benjamin Lillelund skrive under på. Han har i mange år været en af de mest talentfulde bordtennisspillere på Bornholm og sad tungt på tronen som bornholmsmester fra 2017 til 2021. Men i januar 2022 sluttede dominansen, da Thor Bech Jensen fra Knudsker IF overvandt ham med 17-15 i syvende og afgørende sæt.

Nederlaget fik Benjamin Lillelund til at overveje, om han fik nok ud af sit talent. For selvom det var blevet til fem bornholmsmesterskaber i træk, var de kommet i hus uden nogen særlig stor træningsindsats.

– Jeg trænede slet ikke, jeg spillede kun kampe i Jyllandsserien indtil da, siger Benjamin Lillelund, som har boet i Aarhus i en del år og spillet for Danmarks største klub, Sisu.

– Og så tabte jeg til Thor for halvanden år siden, og så tænkte jeg, det skal fanme være løgn, siger han og fortæller, at han i første omgang begyndte at træne tirsdag og torsdag i klubben, hvilket gav pote med det samme - som træning typisk har det med at gøre.

– Det var fedt, for jeg kunne mærke, jeg udviklede mig meget det år. Og mere vil have mere, så jeg tænkte på, hvor meget jeg kunne udvikle mig, hvis jeg opretholdt træningsmængden eller trænede endnu mere, siger Benjamin Lillelund, som nu træner tre-fire gange om ugen.

Skal spille i 1. division

I takt med at træningsmængden blev øget, valgte han at spille kampe på et højere niveau. Han lagde ud i 3. division og vandt stort set alle kampe, ligesom han havde gjort det i Jyllandsserien. I november rykkede han derfor endnu en tak op i 2. division, hvor han har vundet godt halvdelen af kampene.

På torsdag får han så debut i 1. division, hvilket han ser frem til med en vis portion beskedenhed.

– Hvis jeg kan få et par point, er jeg glad. Det bliver hårdt, konstaterer han.

– Min første målsætning er at få en sejr, og når den er kommet i hus, bygger jeg på derfra. De er så gode spillere alle sammen, at det bliver svært at vinde. Jeg kan godt vinde mod nogle af dem, jeg kommer til at spille mod, men det kræver, jeg rammer mit topniveau, så det skal jeg se, om jeg kan finde frem.

Sigter efter Haagensen-niveau

Det var egentlig også meningen, at 25-årige Benjamin Lillelund ligeledes skulle have spillet kampe for den svenske klub Tomelilla AIS i den kommende sæson, men det bliver ikke til noget alligevel, da en af spillerne på holdet er blevet skadet, og derfor er holdet blevet trukket. Til næste år vil han dog se, om det ikke kan blive muligt at spille kampe for en klub i Sverige, for der er niveauet endnu højere, end det er i Danmark.

– Jeg har rigtig meget blod på tanden for at se, hvor god jeg egentlig kan blive. Det var de tanker, der lå bag, at jeg forsøgte at finde en klub i Sverige. Jeg ved godt, jeg ikke bliver den næste Michael Maze, men den næste Jan Haagensen kan også gøre det, siger han med henvisning til den legendariske Hasle-spiller, som har rekorden for flest BM-titler med hele 26 af slagsen.

Det bliver dog ikke til flere BM-titler for Benjamin Lillelund i denne omgang, for i og med at han nu spiller på et højere niveau, var han nødt til at have sin A-licens hos Sisu i stedet for hos Hasle IF. Dermed er han udelukket fra at måtte være med til bornholmsmesterskaberne. Hvis han finder en svensk klub at spille for, så kan det dog være, at han ser sit snit til at besøge barndomsøen og spille med i nogle af de mindre stævner, som især Knudsker IF er gode til at stable på benene.

– For jeg synes, det er sjovt at spille meget bordtennis lige i øjeblikket, siger Benjamin Lillelund.