Mathias Christiansen kan med held i uheld være sikret OL-billet

Mathias Christiansen kan med held i uheld være sikret OL-billet
Mathias Christiansen kan få sin OL-debut til sommer. Arkivfoto: Ole Mik
| ABONNENT | 3. MAJ 2021 • 17:10
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
3. MAJ 2021 • 17:10

BADMINTON

I den forgangne uge vandt Mathias Christiansen EM-bronze i Kiev i Ukraine sammen med sin makker Alexandra Bøje, og den præstation har givet point nok til, at det bornholmsk-jyske par nu er blandt de 16 par, der får en plads i sommerens olympiske lege i Tokyo.

Der er fortsat to turneringer, som kan give point til OL-kvalifikationen - Malaysia Open og Singapore Open - men da Sydøstasien i øjeblikket oplever en ny bølge af coronavirus, er det tvivlsomt, om de turneringer kan blive afviklet. Dermed kan OL-billetten allerede være sikret for Christiansen og Bøje, som derfor indrømmer, at det for dem vil være bedst, hvis turneringerne ikke bliver til noget.

– Vi skal da være ærlige at sige, at vi går da lidt og håber på, at turneringerne bliver aflyst, fordi lige nu ligger vi inde i det gode selskab, og der vil vi gerne blive, siger Mathias Christiansen til Bornholms Tidende.

Hvis turneringerne skulle blive spillet, så tror han dog på, at parret stadig har en god chance for at bevare OL-pladsen. Det vil nemlig være de andre par, der skal indhente point og ikke omvendt. Derudover vil meget blive afgjort af, hvordan lodtrækningen til de to turneringer bliver, da det er meget få point, der skiller det danske par fra de to andre par, der også kæmper om at snige sig blandt de 16 par, der kommer med til OL. De to andre par kommer fra henholdsvis Taiwan og Rusland.

Bedst betale sig at tabe

Christiansen og Bøje stod i øvrigt i en lidt pudsig situation i EM-semifinalerne, da det bedst kunne betale sig at tabe. Forklaringen er lidt indviklet: Et nederlag ville betyde, at deres modstander, et engelsk par, ville få nok point til at komme i top-8 i verden og dermed skubbe et indonesisk par ned på 9. pladsen. Dermed ville Indonesien kun få ét mixeddoublepar med til OL og ikke to, for hvis man vil have to par med til OL, så skal begge par være i top-8 i verden. Dermed blev der akkurat plads til Christiansen og Bøje, selvom de ikke er i top-16 på verdensranglisten.

Mathias Christiansen afviser dog, at parret tabte semifinalen med vilje.

– Absolut ikke. Vi spiller alle kampe for at vinde, og havde vi vundet turneringen, så havde vi også spillet os ind på egen hånd. Så det gjorde vi selvfølgelig ikke (tabte med vilje, red.), men det er klart, at det var selvfølgelig en situation, hvor hvis vi vandt, så ville det være fedt, og hvis vi tabte, så var vi også klar over, at englænderne ville gå forbi. Så det var jo sådan en rimelig okay situation, vi havde sat os i, siger han.

Ramte ikke topniveauet

Det var da også EM-guld, som danskerparret på forhånd havde sat næsen op efter. Men det var de langt fra at opnå, indrømmer han.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke lige ramte topniveauet. Vi kæmpede allerede fra første kamp med at få det helt til at fungere. Og i anden runde, i kvartfinalen, kom vi igennem en svær kamp, hvor vi var tæt på at tabe. Og i semifinalen fik vi det heller aldrig helt til at spille, og så var modstanderne for stærke til sidst.

Så det var det bedste, I kunne få det ud af det i forhold til den form, I viste?

– Ja, vores niveau var i hvert fald ikke til mere, siger Mathias Christiansen, der vandt sin fjerde EM-medalje i karrieren efter tidligere at have vundet en EM-bronzemedalje i mixeddouble i 2016, en EM-sølvmedalje i mixeddouble i 2018 og en EM-bronzemedalje i herredouble i 2017.