Bornholmsk OL-aspirant er allerede færdigvaccineret

Bornholmsk OL-aspirant er allerede færdigvaccineret
Skal OL-atleter foran i vaccinekøen? Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 3. MAJ 2021 • 19:15
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
3. MAJ 2021 • 19:15

BADMINTON

I øjeblikket er der en debat om, hvorvidt den danske OL-trup skal komme foran i vaccinationskøen, så atleterne ikke behøver frygte for at blive testet positiv i en test og dermed misse muligheden for at deltage i OL.

Allingeboen Mathias Christiansen er en af dem, som er meget tæt på at være endeligt kvalificeret til sommerens olympiske lege i Tokyo og dermed blive en del af den danske OL-trup, men han er dog ikke bekymret for, om han bliver testet positiv for coronavirus.

Han er nemlig allerede blevet færdigvaccineret, fortæller han til Bornholms Tidende.

– Nu er jeg selv i den heldige situation, at jeg er blevet vaccineret, fordi jeg ved et tilfælde blev tilbudt en vaccine i Nordjylland, fordi der var nogle til overs, og de ville blive smidt ud, hvis der ikke var nogen, der tog dem, siger han og forklarer, at han blev tilbudt vaccinationen, da han var i Nordjylland for at spille en badmintonligakamp med sin klub Vendsyssel Elite Badminton.

Man er garanteret det andet og sidste skud af vaccinen, når man først har fået det første skud, og derfor blev han færdigvaccineret i København, kort før All England blev afviklet i marts måned, fortæller han.

Mathias Christiansen mener, det er svært at afgøre, om det er en god idé at lade alle danske OL-atleter komme foran i vaccinekøen. Arkivfoto: Ole Mik

Var ekstremt bekymrede

Selvom han ikke selv, sandsynligvis, kan blive testet positiv for coronavirus, frygter han dog stadig en positiv test. Han er nemlig tæt på at være kvalificeret til OL sammen med sin mixeddoublemakker Alexandra Bøje, og hun er ikke blevet vaccineret endnu.

Derfor kan OL-billetten ryge, hvis hun bliver testet positiv, og det har derfor også fyldt en del i hovederne på dem under EM i Kiev i Ukraine, der blev afviklet i den forgangne uge, indrømmer Mathias Christiansen.

Til EM var der nemlig fire danske spillere, der blev testet positive for coronavirus.

– Vi var ekstremt bekymrede her til EM, for der røg jo fire af vores spillere, og det kunne lige så godt have været os. Og vi fik taget rigtig-rigtig mange tests derover. Vi blev nærmest testet hver dag, og vi var hver eneste dag skidenervøs for at blive testet positiv, fordi så ville vi jo ryge ud af turneringen, og så ville vores mulighed for at spille os til OL jo også formindskes, så det er helt sikkert noget, vi tænker over, og det viste sig jo at komme rigtig-rigtig tæt på her til EM.

– Men vi kan ikke gøre andet end at tage vores forbehold og lade være med at se nogle mennesker op til, at vi skal af sted, og lade os teste og så håbe på, at vi slipper igennem, siger han.

Vacciner forbedrer medaljechancer

Burde Danmark gøre som andre lande og rykke OL-deltagere frem i vaccinekøen?

– Jeg synes, det er svært. Jeg synes selvfølgelig helt grundlæggende, at de svageste og ældre i samfundet selvfølgelig skal vaccineres først. Det er alle selvfølgelig enige om.

– Men det drejer sig jo ikke om særlig mange vacciner, og det er klart noget, der vil optimere hele Danmarks chancer for at få noget med hjem fra OL. Hele Danmark elsker jo at se OL, og der bliver spillet om at tage medaljer hjem til Danmark, og den chance vil jo blive væsentligt forøget, hvis man fik vaccineret spillerne. Som du siger, er der også rigtig mange lande, specielt i østen, der lader alle deres atleter vaccinere inden.

– Så jeg synes, det er svært, og det er ikke op til mig at beslutte, om det bliver det ene eller det andet, siger han.