Magnus Cort får en uventet chance ved VM

Magnus Cort får en uventet chance ved VM
Magnus Cort kører tidligt søndag morgen VM i enkelstart i Australien. Arkivfoto
NOTITS | 17. SEP 2022 • 10:45
Af:
/ritzau/
NOTITS
17. SEP 2022 • 10:45

Normalt står flere enkeltstartsryttere foran Magnus Cort i køen til VM, men nu får bornholmeren chancen.

Danmark råder over en række dygtige temporyttere, men flere af dem har af forskellige årsager meldt afbud til VM i cykling i australske Wollongong.

Senest har et siddesår tvunget Søren Kragh Andersen til at melde fra, og det giver debut til Magnus Cort i disciplinen.

Bornholmeren er sammen med Mikkel Bjerg de danske repræsentanter på den 34 kilometer lange tidskørsel, og han vil udnytte den sjældne chance til fulde.

Det havde jeg aldrig troet

– Det er nok ikke nogen hemmelighed, at der kunne have været et par andre folk med. Der er måske nogle af danskerne, der mangler, men det ændrer ikke på, at jeg nok skal køre med alt, hvad jeg har.

– Hvis man kigger nogle år tilbage i min karriere, havde jeg nok aldrig troet, at jeg skulle køre VM i enkeltstart. Men mine enkeltstarter har været ret gode de sidste par år, mens jeg har kørt for EF. Det er sjovt og en stor ære at trække i den danske trøje, siger Magnus Cort.

29-årige Cort har siden skiftet til det amerikanske cykelhold i 2020 kørt topplaceringer hjem på enkeltstarter i Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a España og ved DM.

Det var ellers ikke noget, han dyrkede meget på Astana i årene forinden.

– Jeg tror, at vi har noget godt udstyr på EF, og så har jeg også fået mere lov til det. Det giver sig selv, at så snart man kører gode enkeltstarter, får man også lov at køre til på enkeltstarterne.

– Måske ligger de længere enkeltstarter lidt bedre til mig. Også når folk er lidt trætte. Det er der, jeg altid har skullet spare mig til andre etaper eller hjælpeopgaver senere, siger han.

Når konkurrenterne søndag hedder Filippo Ganna, Remco Evenepoel og Tadej Pogacar tør han ikke skyde forventningerne alt for meget i vejret, selv om formen er på vej i den rigtige retning.

– Jeg føler ikke, at der er stort pres på mig, men jeg må gå ud og køre mit bedste. Bliver det et godt resultat, er det fedt, og hvis ikke går det nok også, lyder det fra Cort.

Cort er en joker

Fra landsholdets side er forventningen til Mikkel Bjerg da også størst, fortæller elitechef i Danmarks Cykle Union Morten Bennekou.

Cort betragtes mest som en joker.

– Vi forventer mindre, end vi gør af Mikkel. Det var ikke nogen hemmelighed, at Søren Kragh skulle have kørt. Og Kasper Asgreen ville naturligt også være ret meget inde i billedet, hvis han var klar.

– Men Cort har alle mulige chancer for at overraske positivt, forklarer elitechefen.

Herrernes enkeltstart slutter søndag morgen omkring klokken 09 dansk tid. Skal man følge med i kvindernes enkeltstart, skal uret sættes tidligt. De er allerede færdige klokken 04.30.