Lokal folkeskole kæmper om DM-guld

Lokal folkeskole kæmper om DM-guld
Eleverne fra Aakirkeby skal forsvare Bornholms ære. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | 11. MAJ 2023 • 18:21
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
11. MAJ 2023 • 18:21

Hans Rømer Skolen har skudt sig hele vejen til det store finalebrag ved DM i høvdingebold.

De startede flere hundrede hold i kvalifikationsstævner rundt omkring i landet – nu er der kun 14 tilbage. Et af dem er 5. A fra Hans Rømer Skolen, der nu er klar til at få sig en oplevelse for livet. Den 16.-17. maj skal de nemlig til finalestævnet i DM i Høvdingebold i Greve, som arrangeres af Dansk Skoleidræt.

Skoleturneringen i høvdingebold er for landets 5. klasser, og det er et af Dansk Skoleidræts mest populære turneringskoncepter med omkring 500 deltagende klasser i 2023.

– Høvdingebold passer som fod i hose i en skolevirkelighed. Undervisningsmaterialet er forankret i de Fælles Mål, som man arbejder efter, og høvdingebold i skolen er et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde tværfagligt i undervisningen, fortæller underviser Sanne Landin fra Hans Rømer Skolen i en pressemeddelelse.

Klassen har udover høvdingeboldtræning i idrætstimerne produceret bannere og lavet kampråb, så der er i den grad lagt op til en festlig finale.

Deltagelse i stævnet og rejsen til Greve har kun været mulig med hjælp fra forældre, der har gjort et stort arbejde med at skaffe sponsorstøtte fra forskellige bornholmske virksomheder. Eleverne har også selv skaffet midler ved at henvende sig til lokale erhvervsdrivende.

Fakta om Høvdingebold

Dansk Skoleidræts høvdingeboldturnering er et undervisningskoncept, der består af et undervisningsmateriale og en skoleturnering.

Dansk Skoleidræt er arrangør af skoleturneringen for landets 5. klasser.

Indledningsvis bliver der blevet spillet kredsmesterskaber, hvor finaledeltagerne til DM bliver fundet.

Høvdingebold i skolen har sin egen hjemmeside