Kom for sent til start – men vandt alligevel

Kom for sent til start – men vandt alligevel
Der skulle cykles endnu hurtigere end vanligt, hvis Asger O. Andersen skulle holde fast i førstepladsen. Privatfoto
NYHED | ONSBÆK | ABONNENT | 26. FEB 2023 • 17:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ONSBÆK | ABONNENT
26. FEB 2023 • 17:00

Asger O. Andersen fører fortsat vintercuppen i mountainbike, selvom han ikke mødte op til tiden, da fjerde afdeling blev kørt søndag.

Søndag morgen klokken 10 skinnede solen, og det var nul grader, da 25 mountainbike ryttere tog hul på fjerde afdeling af Fri BikeShop Søndergade 7’ MTB Cup, der blev kørt omkring Blokhuset i Onsbæk.

De skulle ud på en teknisk, men hurtig 1,3 kilometer lang rute, hvor nattens frost havde gjort ruten endnu mere hurtig, fremgår det af en pressemeddelelse.

Da rytterne blev sendt afsted, var den førende rytter i cuppen Asger O. Andersen ikke med, da han kom for sent til start. I stedet var det Jacob Schøitt, der tog spidsen, men efter fire omgange havde Asger kørt sig i front, og her blev han.

Asger er den tekniske rytter, mens Jacob er en slider. Så efter 14 omgange var tidsforskellingen mellem de to kun 1 minut og 8 sekunder. Asger brugte 1.04.20 på at gennemføre de 14 omgange af 1,13 kilometer, mens Jacob brugte 1.05.28. Jesper Møller blev nummer tre og Martin Kjeldsen nummer fire.

I den samlede stilling har Asger nu 30 point, Martin Kjeldsen 27 og Jacob Schøitt 24.

Jacob Schøitt blev nummer to i Onsbæk. Privatfoto

Måtte aftørre ansigtet for blod

I motionsklassen kørte Jens Kr. Lauritsen sig hurtigt i front efterfulgt af Heine Larsen. Dette blev også placeringen for de to første pladser efter 11 omgange i motionsklassen. Kampen om de næste placering blev først afgjort på de sidste to omgange. Jørn Ole Pedersen blev nummer tre, Karsten Mogensen nummer fire og Thomas Schou nummer fem.

Hans Bentzen, der normalt er med i kampen om førstepladsen, måtte en tur i skovbunden, da hans styr fik fat i en gren. Så Hans måtte lige bruge en omgang til at få aftørret ansigtet for blod, før han igen fortsatte løbet. Han sluttede på sjettepladsen.

BCC’s to dygtige ungdomsryttere Mathea Jørgensen og Emil Juul Jensen kørte igen et meget flot løb. Igen kunne de følge de voksne ryttere, så det varer ikke længe, så er det dem, der er i front.

Dame motion havde tre ryttere til start, og igen var det Annelise Eriksen, der var hurtigst foran Fie Rønne Nielsen og Maiken Jørgensen.

Den samlede stilling bliver afgjort, når femte afdeling køres søndag den 26. marts i Sjælsmyre.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning