Håndbold: Viking Rønne-piger fik en kæmpe snitter af topholdet HK 73

Håndbold: Viking Rønne-piger fik en kæmpe snitter af topholdet HK 73
Katrine Enni. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | 11. DEC 2022 • 16:15
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
11. DEC 2022 • 16:15

Viking Rønne satte næppe en fod rigtigt i hjemmebaneopgøret mod HK 73, og resultatet blev da også, at topholdet fra Frederikssund kunne rejse hjem med en siældent stor sejr på 21-9 (13-5).

Kun en enkelt af bornholmernes dispositioner i søndagens kamp i Bornholms Kultur- og Idrætscenter faldt heldigt ud, nemlig da træner Tonni K. Mogensen med syv-otte minutter igen beordrede sine spillere op i en 4:2-opdækning. Det forekom dristigt, sådan som HK 73-spillerne på det tidspunkt løb rundt med det bornholmske forsvar, men virkningen udeblev ikke, da sjællænderne kun scorede to gange mere i de sidste syv minutter.

– Noget skulle vi jo finde på. Det skulle vi måske have gjort noget før, smilede Tonni K. Mogensen efter kampen.

Viking Rønne-træneren har en ukuelig tro på sine spillere, og nederlaget til HK 73 ændrede ikke noget på hans syn på den sag.

– Vi laver vel 12-13 personlige fejl, forærer dem ni hurtige opløb og brænder selv alt for mange chancer. Det er der ikke råd til i denne række. Og slet ikke i en kamp som den i dag, hvor vi spiller top mod bund.

– Bortset fra det synes jeg faktisk, at vi spiller lige op med HK 73 i store dele af kampen. Der er bare nogle få ting, der lige skal pudses af.

– Vi har tabt de sidste par kampe med ét og to mål, så det er så lidt, der skal til, for at det vender til vores fordel.

Stor lyst til håndbold

– Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: De her spillere har så stor vilje og så stor lyst til at spille håndbold, så jeg garanterer, at vi kommer meget bedre ud til anden halvdel af turneringen, understregede Tonni K. Mogensen.

Vi lader Viking Rønne-trænerens ord stå et øjeblik – og for ikke at slå skår i den optimistiske stemning undlader vi også at omtale alle de ting, som ikke lykkedes i kampen mod HK 73. Den liste var så lang, at denne artikel i så fald også skulle rulle et par spalter over på den næste side.

Men vi bemærkede også den positive stemning, der fik Viking Rønne-pigerne til at juble over hver eneste scoring, også selv om de var bagud med otte-ni-ti mål.

– Det var vi nødt for at holde moralen oppe. Det viser bare, hvor stor gejsten er på holdet, forklarede Tonni K. Mogensen.

Viking Rønne får en sidste chance for at pynte på efterårets resultater, når de på lørdag spiller endnu en kamp i Bornholms Kultur- og Idrætscenter. Modstanderen er Hornbæk, der p.t. kun har ét point mere end bornholmerne.

Håndbold: Kvalifikationsrækken, kvinder:

Viking Rønne – HK 73, Frederikssund 9-21 (5-13)

Mål for Viking Rønne: Karoline Wex 4 (3), Mille Jensen 2, Katrine Enni 2 og Emma-Louise Pedersen 1

Udvisninger: Viking Rønne 4 (Emma-Louise Pedersen 2, Mirah Hammerstrand Andersen 1 og Maria Brandt Nielsen 1)

Dommere: Troels Dam og Daniel Pedersen