Glade børn i flødebolleløbet

NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 11:05
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 11:05

Der var omkring 160 deltagere i lørdagens gadeløb i Rønne.

Flot septembersolskin og masser af glade mennesker i flere generationer skabte en god ramme for lørdag formiddags flodebolleløb med start og mål på Store Torv i Rønne.

Klar til start. Fotos: Holger Larsen

160 børn havde tilmeldt sig løbet, som arrangeres af Rønne Handelsstandsforening i samarbejde med Kjærstrup og Viking Atletik (som den praktiske arrangør).

Søstrene Louisa (7) og Greta (5) var glade, men trætte efter den varme tur.

Men reelt var der mange flere af sted, for rigtig mange forældre og bedsteforældre var med ude på ruten. For selv om løbet er for børn op til 14 år, var det først og fremmest de mindste børn, som var med.

– Det er svært at trække de større børn, siger Claus Clausen fra Viking Atletik, der både stod for at speake og stå for hyggelige opvarmningsøvelser omkring springvandet.

Han er dog godt tilfreds med deltagerantallet, som er på niveau med tidligere år.

Der blev løbet på en 1,5 kilometer lang rute, og man bestemte selv, om man ville tage turen en eller to gange. Løbet var absolut kun for sjov. Der er ingen resultatliste. Alle er vindere.

Nogle børn løb dog rigtig hurtigt – de hurtigste løb 1,5 kilometer på seks et halvt minut.

Og bagefter var der både frugt og kildevand og flødeboller til alle deltagere.

Fætrene Karl-Emil (12), Jonas (11), Magnus (8) og Kalle (5) har været af sted og hente belønningen – en flødebolle fra Kjærstrup.