DBU-formand: Man er en politisk spade, hvis man lukker kontoret

DBU-formand: Man er en politisk spade, hvis man lukker kontoret
Lars Albæk kan ikke garantere, at det lokale DBU-kontor på Torneværksvej i Rønne for evigt vil bestå, men han tror ikke, at der er nogen i DBU, der har en skjult dagsorden om at lukke det. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 22. JAN 2021 • 06:12
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
22. JAN 2021 • 06:12

FODBOLD

– Jeg har aldrig hørt antydningen af, at der ikke skulle være et kontor herovre, og man er en politisk spade, hvis man lukker kontoret lige efter reformen. Det vinder man ikke sympati på.

Sådan lød ordene fra DBU Bornholms formand, Lars Albæk, da han onsdag aften sammen med repræsentanter fra de bornholmske klubber diskuterede en mulig ny reform af DBU's lokalunioner.

 

Jo mere fodboldaktivitet der er,
jo mere har DBU også lyst
til at være til stede.
Lars Albæk, DBU Bornholm

 

Mødet foregik online, men de fleste klubrepræsentanter havde teknisk snilde nok til at koble sig på forbindelsen, og de kunne altså høre, at formanden tror på, at der også i fremtiden vil være et lokalt kontor på Bornholm – også selv om reformen går ud på at nedlægge DBU Bornholm og de tre andre lokalunioner øst for Storebælt for så i stedet at danne én samlet union, som får navnet DBU Øst.

Lars Albæk kunne dog ikke garantere, at kontoret i Rønne, som har en DBU-medarbejder ansat til at servicere de bornholmske klubber, for altid vil bestå.

– Ingen af os i DBU's administration kan stille nogen garanti. Men jo mere fodboldaktivitet der er, jo mere har DBU også lyst til at være til stede, fortalte Lars Albæk, der også er formand for DBU Bredde, som er en fælles forening for DBU's seks lokalunioner.

Priser bliver dyrere

På mødet blev der endvidere talt om de kommende priser for eksempelvis kampgebyr og holdtilmelding. Her kunne Lars Albæk endnu ikke fortælle, hvad priserne præcis kommer til at blive efter en reform, men han bekræftede, at planen er, at priserne på sigt skal være ens for alle de klubber, der er i DBU Øst, og det vil i de kommende år betyde, at de bornholmske klubber skal betale mere, end de gør nu.

Hvad angår rejsetilskuddet fra DBU's hovedorganisation til de rejsende bornholmske senior- og ungdomshold, som i øjeblikket spiller kampe mod hold fra den anden side af vandet, blev det fortalt, at det vil bestå i fremtiden, uanset om reformen bliver til noget eller ej. Dermed vil der også i de kommende år blive givet et årligt rejsetilskud på 150.000 kroner pr. seniorhold og 184.000 kroner for ungdomsholdene.

Grænser nedbrydes

Det blev bekræftet på mødet, at reformen vil betyde, at grænserne mellem lokalunionerne øst for Storebælt bliver nedbrudt, men kun på seniorsiden. I øjeblikket kan der maksimalt være to bornholmske seniorhold i Københavnsserien, men i fremtiden kan der være flere hold herovrefra, der kan spille i den række eller i en højere række, hvis reformen bliver godkendt. Fremover er det nemlig kun de sportslige resultater, der afgør, om hold rykker op eller ned.

Bornholmsserien vil i øvrigt fremover være rangeret som Serie 2, og hvis man vinder rækken, kan man takke ja til at rykke op i Serie 1, som er en række med hold ovrefra. Fra Serie 1 kan man så rykke op i Københavnsserien og omvendt.

Afstemning udskudt

Det blev yderligere oplyst på mødet, at afstemningen om reformen er blevet udskudt på grund af coronasituationen. Klubberne skulle have stemt om reformen den 3. februar, men nu er afstemningen rykket til den 7. april, og DBU Bornholm håber på, at man forinden kan holde et fysisk møde med klubberne, hvor man kan se hinanden i øjnene og diskutere reformforslaget ordentligt igennem.