Udskyder vigtigt møde: Det er besværligt at nedlægge sig selv i en coronatid

Udskyder vigtigt møde: Det er besværligt at nedlægge sig selv i en coronatid
Senest DBU Bornholm kunne afvikle et større møde med klubberne var i februar 2020 i Nyker. Det er dog svært i øjeblikket, da forsamlingsforbuddet kun er på ti personer. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 26. MAR 2021 • 09:02
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
26. MAR 2021 • 09:02

FODBOLD

Endnu engang må DBU Bornholm udskyde sit repræsentantskabsmøde, som oprindeligt skulle have været afviklet sidste år.

På mødet er det blandt andet meningen, at de lokale klubber skal stemme om en reform, som går ud på at fusionere lokalunionerne øst for Storebælt til én stor fælles union, som får navnet DBU Øst.

Dermed skal de lokale klubber på repræsentantskabsmødet altså stemme om at nedlukke DBU Bornholm og i stedet indgå i DBU Øst.

– Vi må se i øjnene at vores repræsentantskabsmøde 2020 ikke afholdes den 7. april grundet forsamlingsforbuddet, som pt. er på ti personer. I stedet håber vi at kunne afvikle repræsentantskabsmødet den 26. maj, fortæller DBU Bornholms administrationschef, Morten Blem, der oplyser, at det fortsat er meningen, at mødet skal foregå i Aakirkebyhallerne.

DBU Bornholm håber desuden på, at man inden repræsentantskabsmødet kan lave et fysisk møde med repræsentanter fra de lokale klubber, hvor man kan debattere den nye reform.

I januar lavede man et onlinemøde med klubberne, men det er DBU Bornholms opfattelse, at hvis man skal have mulighed for at diskutere reformen ordentligt med hinanden, så er det mest hensigtsmæssigt med et fysisk møde ansigt til ansigt, fortæller administrationschefen.

Ketchupeffekt: Folk vrimler til træning

Morten Blem oplyser desuden, at siden det igen blev muligt at dyrke udendørsidræt i større grupper fra starten af marts, er der rigtig mange spillere, som er kommet ud på fodboldbanerne for at træne.

Flere steder er der således nu op mod 30 personer til træning, fortæller han.

– Der er en god energi i klubberne, og man kan nærmest sige, at vi oplever en ketchupeffekt i øjeblikket. I hvert fald på seniorsiden har jeg hørt og set, at mange har lyst til at sparke til en bold, siger han.

– Vi havde jo ellers frygtet det værste efter den lange nedlukning, at spillerne måske ikke ville vende tilbage, men det ser ikke ud til, at vi på Bornholm har mistet nogle seniorspillere, så det er positivt, siger han.