Ja tak til reform: DBU Bornholm nedlægges med stort flertal

Ja tak til reform: DBU Bornholm nedlægges med stort flertal
DBU Bornholms formand Lars Albæk til repræsentantskabsmødet i Aakirkebyhallerne onsdag aften. Foto: Jesper Gynther
| 26. MAJ 2021 • 21:06
Jesper Gynther
Journalist

26. MAJ 2021 • 21:06

FODBOLD

De bornholmske fodboldklubber er ikke i tvivl om, at det er en god ide at nedlægge DBU Bornholm og i stedet indgå i DBU Øst, som efter planen også skal bestå af klubberne fra DBU København, DBU Sjælland og DBU Lolland-Falster.

Det står klart ovenpå DBU Bornholms årlige repræsentantskabsmøde i Aakirkebyhallerne her til aften. Der var 23 stemmeberettigede blandt de fremmødte, og 20 af dem stemte ja til reformen, mens kun tre altså stemte nej.

Dermed er det i hvert fald ikke de bornholmske klubber, som kommer til at stå i vejen for fusioneringen af de fire lokalunioner øst for Storebælt.

Klubberne i DBU Sjælland skal stemme om reformen den 30. maj, mens klubberne i DBU Lolland-Falster skal stemme den 6. juni til lokalunionernes respektive repræsentantskabsmøder.

DBU København har ikke fastsat en dato for dens repræsentantskabsmøde, hvor de københavnske klubber skal stemme om reformen, men det forventes at blive afviklet i august.

Hvis klubberne i disse tre lokalunioner også stemmer ja, så træder reformen i kraft fra 1. januar 2022, hvor DBU Bornholm altså vil være fortid, og i stedet vil DBU Øst blive født.