Cort sigter efter Skibbys historiske triple

Cort sigter efter Skibbys historiske triple
Magnus Cort har kun haft 15 løbsdage i denne sæson og frygter derfor ikke, at to grand tours bliver for meget. Arkivfoto: Jacob Jepsen
5. MAJ 2022 • 06:16
Af:
Morten Sørensen/Ritzau

Efter næsten to måneders skadespause får Magnus Cort debut i Giro d'Italia. Målet er at blive den blot anden dansker, der vinder etaper i alle tre grand tours.

 

Selv om det er flere årtier siden, Jesper Skibby kørte sit sidste cykelløb, er den slagfærdige 90'er-stjerne stadig eneste dansker, der har præsteret at vinde etaper i alle tre såkaldte grand tours.

Det bliver der dog snart lavet om på, hvis det står til Magnus Cort. Den hurtige bornholmer, der med sine kvaliteter ligner en opdateret udgave af Skibby, debuterer fredag i Giro d'Italia.

Målet er klart for hans første livtag med den italienske rundtur: Han stiler efter en etapesejr, som kan lægge sig oven i etapetriumfen i Tour de France i 2018 og i alt seks gevinster i Vuelta a España.

– Jeg drømmer selvfølgelig om at vinde i Giroen. Der er ikke mange aktive professionelle ryttere, der har vundet i alle tre grand tours. Så det ville være et eksklusivt selskab at komme i, siger Magnus Cort.

Udgangspunktet er ellers ikke optimalt for den 29-årige dansker. Han har ikke haft et rygnummer på EF-trikoten, siden han styrtede og brækkede både kraveben og hånd midt i marts.

Uheldet på sidste etape af Tirreno-Adriatico var kulminationen på et sløjt forår, hvor også to sygdomsperioder stod i vejen for Corts opskruede ambitioner.

– Jeg har været frustreret. Jeg er glad for den sejr, jeg trods alt fik i Gran Camiño i februar, for ellers har foråret været præget af uheld, siger Cort, der udnyttede sin pause til at sadle om.

– Da jeg brækkede kravebenet, var jeg klar over, at jeg ville være ude længe. Jeg vidste, at jeg ikke skulle prøve at haste tilbage. Jeg ryddede kalenderen og satte mig ned og tog en pause og startede forfra.

Planen er stadig at køre Tour de France til sommer. Det er netop Touren, der står i vejen for mange rytteres deltagelse i Giro d'Italia.

Efter en hård forårssæson bruger mange nemlig maj til at restituere og komme til kræfter inden Tour de France. Men Cort har kun haft 15 løbsdage i denne sæson og frygter derfor ikke, at to grand tours bliver for meget.

– Det var oprindeligt ikke planen, at jeg skulle køre Giro d'Italia. Men mit uheld gjorde, at jeg fik en pause tidligere end planlagt, og så passer det fint ind nu.

– Havde jeg skullet køre efter klassementet, ville det have været hårdt. Men jeg kan stemple ud et par gange undervejs.

– Jeg behøver måske heller ikke stå knivskarpt til den første uge i Touren, så jeg kan godt tage den med ro efter Giroen og sørge for at blive fuldt restitueret, forklarer Magnus Cort.

Han regner med, at DM i Aalborg bliver hans eneste opgave mellem de to store etapeløb.

I første omgang handler det dog om at komme tilbage i løbsrytme. Og selv om der altid er usikkerhed om formen efter en lang pause, forventer Cort selv at køre med om etapesejre i løbet af de tre uger.

– På sigt tror jeg, det er realistisk. Jeg skal måske lige køre mig i gang og vænne mig til det de første par dage.

– Men når vi kommer ind i anden og tredje uge, så skulle der ikke være nogen undskyldninger længere, siger Magnus Cort.

Den kommende udgave af Giro d'Italia begynder med tre etaper i Ungarn, inden løbet efter en hviledag fortsætter i Italien.