Sådan sparer du penge på din elregning

AURA.DK • GRATIS

Sådan sparer du penge på din elregning

ANNONCE

Er du klar over, hvad el koster, eller hvad du skal kigge efter, når du skal vælge din elaftale? Her får du råd om, hvad du skal se efter, når du sammenligner elpriser på markedet, samt nogle tips til at spare på strømmen i hverdagen.

Vælg en elaftale efter dit behov

Når man sammenligner elpriser, bliver der ofte fokuseret på to ting – prisen pr. kWh og prisen på abonnementet. Det afhænger af hvor meget strøm du bruger, om du skal gå efter en lav kWh pris og højt abonnement eller det omvendte. I Danmark koster el i gennemsnit2,15 kr./kWh, men prisen kan variere.

Når du skal vælge en elaftale, er der ofte mulighed for at vælge mellem en fast pris og en fleksibel pris. Her skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en fast pris, eller om du hellere vil følge prisen på elmarkedet op og ned, hvor der er mulighed for at få den billigste pris.

Når du skal sammenligne elpriser, er det en god idé at holde øje med 3 faktorer:

  1. Dit elforbrug. Hvis du har et lille forbrug af strøm, er det abonnementet, du skal være opmærksom på. Har du derimod et stort forbrug, er det prisen pr. kWh, du skal fokusere på.

  2. Hold øje med, om det er den samme type elaftale, du sammenligner. Der er elaftaler med fast pris og med fleksibel pris.

  3. Det er muligt at vælge mellem ”normale” og klimavenlige elaftaler. Der kan være forskel på prisen, afhængigt af om du vælger strøm, der er baseret på vindenergi og andre klimavenlige metoder eller ej.


Tips til at spare på strømmen

Udover at sammenligne elpriser, kan du også kigge på dine daglige vaner, når du vil spare på strømmen. Har du elektronisk udstyr fra 2009 eller ældre, vil disse enheder ofte bruge en masse strøm, når de står på standby. Generelt er det en god idé at slukke på stikkontakten. Ved at gøre dette, kan du i gennemsnit spare omkring 300 kr. om året.

Når det er tid til at udskifte elektroniske enheder, kan du spare penge på strøm, ved at gå efter de mest energieffektive.

En vaskemaskine med et A+++ energimærke vil gennem dens levetid bruge for omkring 650 kr. mindre energi end en A+ vaskemaskine.

Der er også penge at spare, når du vasker dit tøj. Ved at vaske på 15-20 grader fremfor 30-40 grader kan du spare omkring 230 kr. om året. Hvis du samtidig sørger for at fylde vaskemaskinen helt op, så du springer hver 3. vask over, kan du spare yderligere 140 kr. om året. Det samme gælder for opvaskemaskinen – skru ned og fyld op.

Hvornår er strøm dyrest?

Strømforbruget i Danmark er størst mellem kl. 17-20, og derfor er strømmen typisk dyrere i dette tidsrum end om natten, hvor der er få, der bruger meget strøm.

Det kan derfor være en fordel at udføre energikrævende opgaver uden for dette tidsrum, såsom at sætte opvaskemaskinen i gang eller vaske tøj. Ved at sammenligne din elpris og følge disse råd, er der mulighed for at spare på strømmen – det er godt for økonomien og miljøet.

 

 

 

 

 

 

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.