Derfor skal du anskaffe dig en familieadvokat

SPONSERET AF KRISERAMTFAR.DK

Derfor skal du anskaffe dig en familieadvokat

ANNONCE

Skilsmisser er fortsat en typisk tendens i det moderne samfund. For det er nemlig ikke altid så yndigt at følges ad, hvorfor flere ægtepar smider håndklædet i ringen, eller blot må konstatere, at ægteskabet ikke længere fungerer. Dog inkluderer en skilsmisse en række juridiske processer, og vigtigst af alt hvis man har børn, forældremyndighederne. Afhængig af de pågældende parter, der skal skilles, så kan en retssag omhandlende børn blive rigtig grim, og kan i værste fald skade de involverede børn. 

Hvad er en familieadvokat? 
En familieadvokat er specialiseret inden for det juridiske område, der omhandler familien, og kan rådgive samt være behjælpelig med private løsningsforslag til konflikter og spørgsmål med henblik på det familieretlige område. Befinder man sig i en situation, hvor en familieadvokat er nødvendig, så er der et par områder du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du sikrer dig, at advokaten er specialiseret inden for familieret. Derudover skal familieadvokaten disponere sin tid, således der er tid til jeres familie, da der er mange følelser på spil. Derfor er nærvær et vigtigt instrument, når man beskæftiger sig med familiesager. Slutteligt er det essentielt, at du får taget en vurdering af din sag, og at denne vurdering er realistisk. 

Juraen ved et ægteskab 
Har man sagt ja til hinanden, både i kirken, men også juridisk, så tildeles man automatisk den formueordning der hedder fælleseje. Dette er en vildledende term, fordi den ofte leder et ægtepar til at tro, at I som ægtefæller ejer alting sammen, hvilket ikke er tilfældet. Derfor blev begrebet fælleseje også erstattet af ordet formuefællesskab i 2018. Det betyder derimod, at de involverede parter skal dele deres værdier ligeligt, hvis en skilsmisse skulle finde sted. Alle individuelle værdier og ejendele kaldes en bodel, som man har fri rådighed over. Dog er det vigtigt at notere, at grundet ens frie rådighed over bodelen, så hæfter man selv for eventuel gæld - det betyder at dine kreditorer ikke kan forlange din gæld betalt af din ægtefælle og vice versa. Denne formueordning kan dog ophæves ved at oprette et særeje, hvilket betyder, at man ikke skal dele sine ejendele og formue. Alt dette kan en familieadvokat ligeledes være behjælpelig med. 

Hvad hvis man vil skilles hurtigt?  
Hvis begge parter vil hurtigt videre i skilsmisseprocessen, så har man mulighed for at lave en straksskilsmisse. Dette er dog kun ladsiggøreligt, hvis de involverede parter er enige og ikke har fælles børn, eller hvis der er særlige omstændigheder, som gør sig gældende. Det kan være vold i hjemmet eller dokumenteret utroskab. Er man berettiget til en straksskilsmisse, så slipper man for at skulle gennem en separation, som normalt tager 6 måneder. Flere nyheder