Underskrifter mod ét distrikt blev smidt ud

Underskrifter mod ét distrikt blev smidt ud
Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 21. SEP 2023 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. SEP 2023 • 15:30

Omkring 100 underskrifter mod at gøre de to skoler i Rønne til ét distrikt blev kasseret af en medarbejder på Circle K i Rønne.

Uheldene bliver ved for forældrene på Åvangsskolen og Søndermarksskolen i Rønne, der protesterer mod, at de to skoler bliver lagt sammen til ét skoledistrikt.

Fredag blev de børnesko, som forældrene dagen forinden havde placeret foran byrådssalen i Rønne, fjernet og kørt på Bofa. Og nu fortæller Charlotte Koopmann Johansen, formand for skolebestyrelsen på Søndermarksskolen, at også en pæn mængde underskrifter fra forældrenes indsamling er blevet kasseret.

Charlotte Koopmann Johansen fik onsdag morgen meldingen om de kasserede underskrifter fra et medlem af et af forældrerådene på Søndermarksskolen.

Underskrifterne var blevet samlet ind på Circle K-stationen i Rønne og udgjorde ifølge beskeden til Charlotte Koopmann Johansen 3-4 sider fulde af navne.

”Men her den anden dag er der en kunde, der får overtalt medarbejderen til at smide dem alle sammen ud. Han skulle blandt andet have udtalt, at det kunne jo være lige meget, så de kunne lige så godt kassere dem”, blev formanden for skolebestyrelsen her orienteret om.

Hos Circle K i Rønne fortæller butikschef Jacob Poulsen, at han var ude at rejse og derfor ikke var til stede, da underskrifterne blev smidt ud.

– En medarbejder spurgte mig om det i går, siger Jacob Poulsen.

– Jeg har ikke nogen holdning til det, men vi skal ikke blande os i politik. Det er ikke vores opgave, siger han.

– Det er ikke fordi min holdning er det ene eller det andet. Det er fordi vi har 1.200 mennesker inde i butikken her hver dag, og blandt dem er der folk, der har både den ene og den anden mening.

– I valgkampe har vi også oplevet, at der har været politikere, der gerne vil have materiale liggende hos os, og der har også været andre situationer af den slags. Vi har bare kunder i begge lejre, og derfor skal vi ikke involvere os i noget politisk, siger Jacob Poulsen.