Trøst får ministerens kolde skulder: Et naturligt svar

Trøst får ministerens kolde skulder: Et naturligt svar
Borgmester Jacob Trøst (K) havde i marts besøg af Lars Aagaard (M). Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 27. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. MAJ 2023 • 05:30

Energiministeren slog i sidste uge fast, at særlige lokale hensyn i et udbud som udgangspunkt er i strid med EU-retten. Bornholms Regionskommune har netop ønsket at udfordre juraen med et forslag om, at vinderne af udbuddet til Energiø Bornholm skal prioritere permanente boliger til de tilrejsende arbejdere i stedet for midlertidige skurbyer, fortæller Jacob Trøst.

De seneste par måneder har borgmesteren og regionskommunen prøvet at påvirke folketingspolitikerne i forhold til Energiø Bornholm. En lille delegation med Jacob Trøst (K) i spidsen præsenterede i april en stribe lokale ønsker og synspunkter for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, og få uger tidligere var der mulighed for at overbevise Lars Aagaard under energiministerens besøg på Bornholm.

I sidste uge kommenterede ministeren på udvalgets anmodning regionskommunens forslag, der blev omtalt i detaljer i Tidende fredag. I det skriftlige svar hæftede Lars Aagaard sig ved, at projektet samlet set vil ”indebære investeringer på et større tocifret milliardbeløb” og derfor gavne Bornholm.

”De store investeringer kan have en række betydelige, positive afledte konsekvenser for erhvervslivet på Bornholm – eksempelvis i relation til opførelsen af landanlægget, for afledte serviceerhverv og i relation til efterspørgsel af arbejdskraft lokalt til projektet”, skrev klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her