– Det er jo ved at blive en ugentlig tilbagevendende begivenhed, at der er et eller andet. Vi er frontlinje. Det vil jeg gerne have, man tager højde for i et kommende forsvarsforlig – men også i de aftaler, vi laver med hinanden tværs over Østersøen, mellem os der vil hinanden det godt. Det er noget af det, jeg gerne vil have forsvarsministeren til at se med egne øjne, inden han disponerer de midler, der er til rådighed i et kommende forsvarsforlig, siger Peter Juel-Jensen.
Får begivenhederne betydning for den måde, man skal gå ind til forsvarsforligsforhandlingerne på, synes du?
– Langt hen ad vejen, ja. Vi bliver tvunget til at skrue et forsvarsforlig sammen, så det tager højde for det, der sker i luften, på havoverfladen – men også det, der sker under havoverfladen. Det, der sker under overfladen, har vi ikke haft inde på radaren i lang tid. Det skal vi til at have nu, siger Peter Juel-Jensen, der videre argumenterer:
– Det skal ses i sammenhæng med, at vi skal være energiø i fremtiden. Vi kommer til at levere store dele af energiforsyningen til Sjælland, men der kommer også en stikledning til Tyskland. Så der bliver en anden infrastruktur, som vi skal holde øje med. Det går jeg ud fra kommer til at kunne ses i et kommende forsvarsforlig.