Peter Juel: Episode med sejlbåd giver flashbacks til den kolde krig

Peter Juel: Episode med sejlbåd giver flashbacks til den kolde krig
Peter Juel-Jensen mener, vi er tvunget til at tage vores egen sikkerhed væsentligt mere alvorligt. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 28. OKT 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
28. OKT 2023 • 19:00

En nylig episode, hvor en russisk sejlbåd sejlede rundt sydvest for Bornholm med Forsvarets patruljefartøj i hælene, giver folketingspolitikeren Peter Juel-Jensen (V) flashback til den kolde krig. I det kommende forsvarsforlig skal der tages hensyn til, at Bornholm er en frontlinje mod øst, mener politikeren.

Peter Juel-Jensen får flashbacks til den kolde krig, da Tidende beder om en kommentar til historien om, at et af Forsvarets patruljefartøjer tilbage i september fulgte en russisk sejlbåd i fem timer i farvandet sydvest for Bornholm.

– Nu kender vi ikke sejlbådens hensigter, men der kommer nogle flashbacks til den kolde krig, hvor vi skal være meget opmærksomme på, hvad der sker i vores territorialfarvand, siger det bornholmske folketingsmedlem for Venstre, Peter Juel-Jensen. Han er er næstformand i Forsvarsudvalget og tidligere forsvarsordfører.

– Jeg har været glad og lettet i rigtig mange år efter muren faldt, og vi levede i en betydeligt mere fredelig verden. Nu bliver vi tvunget til at se hinanden dybt i øjnene og sige: den sikkerhedspolitisk situation vi har haft siden 1989, hvor muren faldt, findes ikke længere. Nu bliver vi tvunget til at tænke vores sikkerheds- og forsvarspolitik ind i alt, vi foretager os.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning