Han melder sig som formand

Han melder sig som formand
Socialdemokratiets partiforening på Nordbornholm holdt generalforsamling mandag aften. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 23. JAN 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
23. JAN 2023 • 19:00

Lars Goldschmidt stiller op som afløser for Anette Stæhr.

Mandag holdt Socialdemokratiets partiforening på Nordbornholm generalforsamling på Pension Lindesdal i Sandvig. Jacob Lund har været formand for afdelingen siden 2010, og det var derfor egentlig hans opgave at aflægge beretning på foreningens generalforsamling. Mandag aften blev den korte formandsberetning imidlertid læst højt af Kasper Flygare, da Jacob Lund var forhindret på grund af sygdom.

10 personer var mødt op til flæskesteg og en opdatering på livets gang på Christiansborg og i kommunalbestyrelsen. Det første sørgede Lea Wermelin for, mens Anne Jensen tog sig af det lokale i Jonna Nielsens fravær.

Lea Wermelin er nu klima-, energi- og forsyningsordfører i den nye SVM-regering.

– Vi skal samarbejde, og det har vi fået opbakning til, både lokalt og på landsplan, sagde Wermelin, der først og fremmest ser det som en afgørende opgave at fremtidssikre det danske velfærdssamfund.

Lokalt ser den tidligere miljøminister et stort potentiale i den kommende energiø. Her er Lea Wermelin optaget af at styrke samarbejdet mellem de øvrige østersølande, Bornholms Regionskommune og Christiansborg.

Udover en kort kommentar kom Jacob Lund ikke nærmere ind på den aktuelle situation i kommunalbestyrelsen. Her har Jonna Nielsen, en af Socialdemokratiets mest trofaste medlemmer i mange år, netop forladt sin post som gruppeformand og er blevet løsgænger.

– Hvad der er for en fremtid, hun ikke kan leve med, ved jeg oprigtigt ikke. Jeg kan spekulere og fantasere om det, men jeg kender ikke baggrunden, lød det i Jacob Lunds bretning, som altså blev fremlagt af Kasper Flygare.

Anne Jensen gav en kort status på samarbejdet i kommunalbestyrelsen, og her efterlyste flere en forklaring på Jonna Nielsens uventede beslutning om at træde ud af den socialdemokratiske gruppe og blive løsgænger.

– Man forstår ikke rigtigt, hvad det er, der foregår, og det er ærgerligt, for I har ellers gjort det rigtig godt det seneste år, sagde Finn Pedersen fra 3F Bornholm.

Sagen forblev imidlertid ubelyst.

– Jeg synes, det er Jonna Nielsen selv, der skal stå frem og fortælle, hvad baggrunden er for hendes beslutning, sagde Anne Jensen, der til gengæld var åben omkring partiets rolle i den nye kommunalbestyrelse, hvor samtlige socialdemokrater er nyvalgte.

– Vi er så mange nye, og ingen har vist os hvordan. Så det har været learning by doing og lidt op ad bakke. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre vores indflydelse gældende, lovede Anne Jensen.

 

Tak til Anette Stæhr

En del af snakken cirklede om det kommende formandsvalg. Partiets kredsformand gennem 23 år, den 67-årige Anette Stæhr, har netop meddelt, at hun trækker sig.  Socialdemokratiet skal derfor vælge en ny formand og det sker på Socialdemokratiets generalforsamling, som afhodels den 28. marts i Aakirkebyhallerne.

– Jeg vil personligt takke Anette for et mangeårigt godt samarbejde, lød fra Jacob Lund, der i sin beretning afslørede, at afdelingen på Nordbornholm har nedsat et lille udvalg bestående at Kasper Flygare, Christian Faurholdt Jeppesen og Lea Wermelin, der kigger på mulige emner, som vil kunne løfte Anette Stæhrs opgaver.

– Herefter er det en demokratisk proces, hvor alle har mulighed for at ytre sig, og flertallet så beslutter, fastslog formanden og lagde dermed låg på eventuelle spekulationer om, hvem der skal være ny formand for Socialdemokratiet Bornholm. Kasper Flygare, der var vært for aftenens generalforsamling, er næstformand i kredsen og står dermed først i rækken. Men han har allerede meldt ud, at han ikke er interesseret i at overtage Anette Stæhrs plads.

– Det har jeg ikke nogen ambitioner om. Jeg er ikke den administrative haj, der skal til for at kunne bestride den post. Så jeg synes, vi skulle prøve at se, om der er en, som er bedre til det end mig, sagde Kasper Flygare søndag til TV2 Bornholm.

Lars Goldschmidt, der var dirigent på aftenens generalforsamling, benyttede lejligheden til at bekendtgøre sit formandskandidatur. DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning