Forfalden minkfarm kan blive campingplads

Forfalden minkfarm kan blive campingplads
Nye ejere vil bygge en forfalden minkfarm om til en campingplads. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 22. SEP 2023 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. SEP 2023 • 19:00

Den gamle minkfarm mellem Stenseby og Balka har fået ny ejer, der vil bygge stedet om til campingplads. En hel del står dog i vejen, men kommunen er indstillet på at give projektet en chance, også selvom det kan kræve, at både kommuneplanen og politikken for turisme bliver ændret. Sagen kommer sågar på bordet hos en minister.

Kan man bygge en minkfarm om til en campingplads? Det er i hvert fald den idé, som den nye ejer af den forfaldne minkfarm mellem Balka og Stenseby går rundt med.

Men selv hvis det projekt måtte virke lidt svært, kan det blive endnu sværere over hovedet at få lov. En hel del lov og ret står umiddelbart i vejen for projektet.

Det er kommunen dog parat til at prøve at tage livtag med. Planen er at se, om den gamle minkfarm kan få status som et såkaldt udviklingsområde.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning