Anette Stæhr stopper: Socialdemokratiet skifter formand

Anette Stæhr går efter 23 år af som formand for Socialdemokratiet på Bornholm. Foto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 22. JAN 2023 • 10:39
Jakob Marschner
Journalist
TOPNYHED
22. JAN 2023 • 10:39

Socialdemokratiet skifter formand og har lørdag morgen udsendt denne pressemeddelelse:

"Vores formand gennem mere end 23 år, Anette Stæhr, har valgt ikke at genopstille til næste generalforsamling her i 2023. Det har hun meddelt bestyrelsen på bestyrelsesmødet tilbage i november måned 2022.

Socialdemokratiets bestyrelse har haft besluttet, at et lille udvalg skulle forberede et nyvalg og i første omgang se på mulige kandidater.

Nu er tiden kommet til partiforeningsgeneralforsamlingerne, og der bliver nu mulighed for at drøfte mulige formandskandidater her – og alle medlemmer kan komme med forslag til ny formand, som vælges på generalforsamlingen den 28. marts 2023. Bestyrelsen vil også drøfte det på et bestyrelsesmøde den 6. februar 2023.

– Vi har været utroligt glade for Anettes indsats igennem så mange år for vores parti. Anette har mere end taget sin tørn, så det er kun naturligt, at hun nu stopper i den rolle. Vi glæder os til sammen med vores medlemmer at finde ud af, hvem der skal udfylde skoene i fremtiden, siger næstformand Kasper Flygare."

Som formand for Socialdemokratiet har Anette Stæhr gennem alle 23 år haft en nøglerolle i partiets kulisse. Hun har derimod ikke stillet op ved valg undervejs i perioden. Før hun blev formand, var Anette Stæhr kandidat ved et enkelt folketimgsvalg og et enkelt valg til det daværende Bornholms Amtsråd.

Anette Stæhrs mest blivende betydning for Bornholm ligger i, at hun tidligt troede på, at folketingsmedlem og tidligere miljøminister Lea Wermelin (S) kunne nå langt – og at hun sammen med tidligere borgmester Thomas Thors (S) tænkte det samme om Winni Grosbøll (S), der senere skulle blive borgmester. Da havde hun allerede været med til at opfinde tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Anette Stæhr var desuden fast inventar i forhandlingslokalet efter de tre valg i 2009, 2013 og 2017, der gjorde Winni Grosbøll til borgmester.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?