Winni: Anette Stæhr har en meget sikker hånd

Winni: Anette Stæhr har en meget sikker hånd
Anette Stæhr har haft en meget sikker hånd om hele den organisatoriske del af Socialdemokratiet på Bornholm, siger tidligere borgmester Winni Grosbøll, der arbejdede tæt sammen med hende i 15 år. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 22. JAN 2023 • 16:07
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. JAN 2023 • 16:07

En meget dygtig organisator, der kan få vigtige ting til at fungere. Og en rigtig rar støtte i modgang. Sådan beskriver tidligere borgmester Winni Grosbøll den snart afgående socialdemokratiske lokalformand Anette Stæhr.

 Winni Grosbøll og Socialdemokratiets formand Anette Stæhr arbejdede tæt sammen i hele Winni Grosbølls 10 år lange borgmestertid – og desuden i cirka fem år før hun blev borgmester.

– Om beslutningen tænker jeg, at Anette om nogen har aftjent sin værnepligt. Hun har lagt rigtig mange år og rigtig mange timer i partiet, så mange tak for det, siger Winni Grosbøll.

 – Jeg havde et tæt, langvarigt samarbejde med Anette, så vi har lært hinanden rigtig godt at kende. Der har jo knapt nok været andre formænd for partiet i den tid, hvor jeg har været med, siger hun.

Som Anette Stæhr selv også gør det, kommer Winni Grosbøll hurtigt til at tænke på de tos samarbejde ved valget i 2009, hvor Winni Grosbøll blev borgmester første gang.

– Der var 15 års tid, hvor jeg arbejdede rigtig tæt sammen med hende. Vi var først og fremmest sammen, da vi generobrede borgmesterposten og startede et kursskifte i bornholmsk politik med et samarbejde med Venstre, siger hun.

– Vi havde nogle meget klare roller. Jeg var borgmester og havde den politiske del. Hun havde den organisatioriske del, og den havde hun rigtig godt styr på. Så til daglig var tingene delt op mellem os, selvom der så kommer forløb som for eksempel det om (tidligere medlem af kommunalbestyrelsen, red.) Carl Ilsøes afgang. I sådan nogle situationer smelter det lidt mere sammen, men ellers tog vi os af hver sin del.

Selvom Anette Stæhr kun sjældent har markeret sig i offentligheden, spillede hun en stor rolle for Winni Grosbøll også i borgmestertiden.

– Som borgmester er det altafgørende, at man har et bagland, der fungerer. Når vi for eksempel stod på Store Torv hver weekend, også når det var bidende koldt, kan det kun lade sig gøre, hvis nogen organiserer det godt. Hele den organisatoriske del har Anette altid haft en meget sikker hånd på, siger Winni Grosbøll.

– Ind imellem kommer der også noget modgang. Så er det rart, når nogen giver dig et klap på skulderen, og det har hun også givet mig.