Viceværten er nørdet med jazz

Viceværten er nørdet med jazz
Mikael Sejer. Foto: Elisabeth Krogh
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 11:30

Mikael Sejer er altmuligmand på Værftet i Nexø. Spiller både guitar, bas og klaver og er nu også ved at lære at spille trompet. Fotograferer, slægtsforsker og kender sin familie tilbage til 1400 et eller andet.


Hvad laver en altmuligmand på et sted som Værftet?

– Ja, i dag kom jeg herned, fordi varmen ikke virkede. Men ellers er det alt muligt: skifte en pære, stille op og pakke ned til arrangementer, og lige nu er jeg for eksempel sammen med en havemand i gang med at omplante vores plantekasser ude foran. Vi laver dem til små strande med sand, siv og lignende. Så vi er klar, når stranden herude kommer...

Hvor mange timer arbejder du?

– Jeg har en ledsygdom, så jeg er fleksjobber og arbejder to formiddage om ugen. Af og til om aftenen, hvis vi har koncerter.

Hvordan er du kommet til at arbejde her?

– Jeg har selv børn, der bruger Værftet. Jeg kan godt lide den meget praktiske måde, de udøver kristendom på. Det er et meget favnende sted, så jeg spurgte, om de kunne bruge en fleksjobber, og det kunne de. I starten havde de kun råd til en time.

Hvad betyder kristendom for dig?

– Vi er med i Rønne Vineyard, og vi går i kirke lidt mere end til jul, så vi er aktive kristne.

Hvorfor Rønne Vineyard, når I bor i Nexø?

– Da vi boede ovre, var vi også med i en Vineyard kirke. Det er meget uformelt og også en meget favnende kirke. Værftet og frikirken har lidt den samme ånd.

Hvad kan du lide ved dit job som altmuligmand her?

– Det er perfekt for mig, fordi jeg selv kan planlægge. Skal der skiftes en pære, kan det vente, hvis jeg har ondt den dag. Det er det, et fleksjob kan, at man selv kan planlægge. Det er også dejligt at møde folk og at være med i fællesskabet.

Hvad laver du, når du ikke er på Værftet?

– Jeg har spillet musik, siden jeg var barn, og spiller både klaver, guitar og bas. Jeg spiller blandt andet musik i Rønne Vineyard. Det nye er, at jeg de seneste tre år har gået på musikskolen i Rønne for at lære at spille trompet. Vi har også en kolonihave, og så går jeg op i at bage surdejsbrød. Men her er jeg altså first mover. Det har jeg gjort i 16 år.

Hvorfor vil du gerne lære at spille trompet?

– Fordi jeg er vild med jazz. I det hele taget er jeg nok lidt nørdet. Jeg har også slægtsforsket min egen familie og lavet mit stamtræ helt tilbage til 1400 et eller andet.

Hvorfor flyttede du til Bornholm?

– Vi flyttede hertil i for seks år siden – i februar. Vi flyttede fra Roskilde hertil, fordi vi her kunne få hus og have. I Roskilde var det hundedyrt. Vi kan endda se havet fra vores hus.

Hvorfor lige Bornholm?

– Udover det med huset, så er naturen smuk, og min familie stammer herfra.

Hvad har du lavet før?

– Jeg er uddannet socialpædagog og har blandt andet arbejdet med børn og unge med autisme, i fritidsklubber og på forsorgshjem. På Bornholm har jeg arbejdet på Hallegaard og på Beer Here i Tejn.

Hvad vil du gerne i fremtiden?

– Jeg vil gerne være med til at arrangere flere koncerter her på Værftet og udvikle det til at være et sted for alle aldersgrupper.

 


Mikael Sejer

39 år

Gift med Christina

Oprindelig fra Hvalsø

Har tre børn på 16, 13 og 9 år