Strøget er ikke længere væk end en halv time i flyveren og et kvarter i metroen

Strøget er ikke længere væk end en halv time i flyveren og et kvarter i metroen
Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT | 28. SEP 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT
28. SEP 2021 • 05:30

Trine Holm-Nielsen har boet i København en årrække men flyttede med sin mand Michael Nielsen til Bornholm, der har trykkeriet Miccom i Nexø, hvor hun også arbejder.

Du flyttede fra Bornholm til København i 1998/1999. Hvorfor gjorde du det?

– Der var jeg færdig med gymnasiet, og på det tidspunkt så blev man og fik familie og børn, eller også skulle man til København for at tage sig en uddannelse. Og på det tidspunkt, der vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg ville. Så jeg havde lyst til at udforske, hvilke muligheder, jeg havde.

Hvad var dit forhold til Bornholm dengang?

– Jeg er født og opvokset i Nexø og smuttede så til Rønne, da jeg gik i gymnasiet, så jeg tror, at på det tidspunkt var jeg ret klar til at se noget andet.

Hvornår uddannede du dig til veterinærsygeplejerske?

– Jeg arbejdede i butik i mange år i modebranchen, og så tænkte jeg, at nu skal jeg have mig en uddannelse. Og jeg har altid holdt meget af dyr og fandt uddannelsen til veterinærsygeplejerske interessant.

Hvornår mødte du Michael (Nielsen, Trines mand og ejeren af trykkeriet Miccom i Nexø)?

– Det gjorde jeg først i 2015, så det er ikke super mange år siden.

Hvordan mødtes I?

– Vi trænede crossfit sammen i Nordvest i København.

Hvad tiltaler dig ved crossfit?

– At det er lidt råt. Det hænger måske sammen med, at jeg kommer fra Bornholm, hvor vi er vant til, at naturen kan være lidt rå.

Så dig og Michael lærte at kende hinanden til crossfit, men hvornår var I så på jeres første date?

– Det var vi ret hurtigt, efter at vi mødte hinanden. Og vi blev også ret hurtigt kærester.

Hvornår hev han dig med ind i den her trykkeriverden?

– Jamen, det gjorde han, mens jeg stadigvæk arbejdede på dyrehospitalet, hvor Michael havde rigtig travlt, og han havde brug for en, der kunne gribe nogle af alle de bolde, han kastede rundt med. Og jeg have taget en mellemlederuddannelse og var vant til at jonglere med mange bolde. Samtidig kan jeg godt lide administrativt arbejde, ligesom jeg også altid selv har været meget kreativ. Så jeg kunne sagtens se mig selv i den her branche. Den var overhovedet ikke fremmed for mig. I starten trådte jeg til indimellem og hjalp, hvor jeg kunne. Og da vi så valgte at flytte til Bornholm, så gav det bare mening, at jeg var her fuldtid.

Hvis forslag var det at flytte til Bornholm?

– Det var faktisk Michaels. Han var på Bornholm i januar lige efter, at vi havde mødt hinanden. Det var en rigtig rå vinter med sne, og han var helt blæst bagover og bjergtaget. Han synes, det var det fedeste sted. Og det hænger også sammen med, at han selv kommer fra Blåvand, så han har også været vant til det meget turistede liv om sommeren og den betagende stilhed om vinteren.

Hvad tænkte du, da han luftede tanken om at flytte til Bornholm?

– Vi snakkede lidt om det efter at have været sammen et par år, og tænte det ville være fedt at komme ud af byen. Og så begyndte vi at smage lidt på ideen, mens vi gjorde os overvejelser om, hvad det vil betyde for firmaet. Men der var faktisk ikke så langt fra tanke til handling, og så begyndte vi at kigge på huse.

Hvordan er det at være tilbage i din fødeby sammenlignet med det liv, du havde i København?

– Det er mega fedt – man kommer mere ned i tempo og får ro på. Jeg kan godt savne København nogle gange, men så tager jeg derover. Altså Strøget er ikke længere væk end en halv time i flyveren og et kvarter i metro.

 

Trine Holm Nielsen

Alder: 43 år

Opvokset i: Nexø

Nuværende bopæl: Nexø

Uddannelse: Veterinærsygeplejerske

Tidligere job: Har arbejdet på dyrehospitalet i Rødovre i 10 år

Nuværende job: Arbejder med produktion og design i Miccom

Civilstatus: Gift med Michael Nielsen, ejer af Miccom

Børn: Charlie på 2 år

Interesser: Naturen, crossfit og projekter i huset