Sluk mobilen og nyd naturen

Sluk mobilen og nyd naturen
Bo Wetterstein vil gerne opfordre alle til at komme mere ud i naturen og finde ro til fællesskab og gode oplevelser. Foto: Anders LIljeroth
DAGENS NAVN | ABONNENT | 22. JUN 2022 • 05:45

Det kan være dyrt at købe et telt, hvis bare man skal på en enkelt vandretur, og der mangler et sted hvor man kan leje udstyr til oplevelser i naturen. Det var Bo Emil Wettersteins baggrund for, sammen med en god ven, at starte en ny virksomhed på Bornholm.

Hvad drømmer I om, i forhold til det nye firma?

– Drømmen er faktisk, at vi får succes med at give den gejst, vi selv har for udelivet, videre til andre. At vi kan give noget inspiration og nogle mulighed for oplevelser videre. Derfor er der også på vores hjemmeside tips og tricks til. hvordan man bedst kan nye livet i naturen, og vi henviser også til hvor man kan overnatte gratis i naturen. For os handler det om ro og fælleskab og gode oplevelser.

Vi har fundet ud af, at tiden er den vigtigste faktor i vores liv i dag. Så læg telefonen og kom ud i naturen. Det vil vi gerne opfordre til.

Hvad arbejder du med?

– Jeg er salgschef hos kontorforsyningen Fannike, hvor jeg besøger kunder, laver samhandelsaftaler, og så er jeg også indkøbsansvarlig for produkterne. Så jeg har en meget blandet hverdag.

Hvordan er situationen hos jeres kunder?

– Der er masser af optimisme at spore lige nu hos de bornholmske kunder. Det går godt for rigtig mange af dem. Bornholm kan vokse meget mere i fremtiden. Der er så meget i gang, og det smitter af på næsten alle brancher, synes jeg. Det der er godt for den ene, smitter af på den anden - det er som ringe i vandet.

Hører jeg dig opfordre til at vi handler lokalt?

– Jeg synes i hvert fald at man skal være opmærksom på det. Hvis vi gerne vil have Bornholm som en del af fremtiden, så skal vi bruge det vi har i dag. Vi skal være gode ved hinanden, give hinanden de rigtige priser og den rigtige service. Og huske at gøre brug af alle de dygtige folk vi har på øen, og deres gode produkter.

Du har startet en virksomhed ved siden af dit fuldtidsjob?

– Ja, jeg har sammen med en god ven, der hedder Bjørn Lykkegaard, startet virksomheden Bornholms Udlejning.

Og hvad er det I udlejer?

– Vi udlejer overordnet alt det, der skal bruges, hvis man vil ud og nyde naturen. Det er for eksempel teltet til weekendturen eller ferien. Og så kan man samtidig leje et liggeunderlag. Vi tilbyder også nogle pakkeløsninger. For eksempel har vi lavet nogle hyggepakker som kan gøre campingturen mere komfortabel. Her kan man i samme pakke leje en luftmadras, et rensdyrskind, en campingstol og en flagermuslygte.

– En anden ting vi har sat i søen er udlejning af udendørs spa-bad, som man henter hos os, puster op selv og fylder med vand. Det kan være en weekendtur med kæresten eller hygge med vennerne. Hvis man for eksempel har lejet et sommerhus uden spa, så kan man leje et spabad med jacuzzi hos os.

Hvilke kunder henvender I jer især til?

– Vi vil meget gerne have bornholmske kunder, men generelt er det turisterne vi henvender os til. Kommer man for eksempel en tur til Bornolm og har planlagt at campere, så har man måske ikke behov for at købe en masse udstyr. Bare et godt telt kan koste flere tusinde kroner. Og skal man kun campere en enkelt gang, så er det måske en bedre ide at leje teltet.

Så når man vil ud i naturen, så kan I levere udstyret?

– Ja mange kommer også til Bornholm for at vandre. Og til en vandretur med overnatning i naturen har man behov for en hængekøje, en tarp, altså en presenning at hænge ovenover, nogle myggenet og et trangiasæt til madlavning. I stedet for at købe det hele og slæbe det med til Bornholm, så kan man leje det hos os. Vores mål er, at man for relativt få penge kan få en god oplevelse.

Hvad var jeres baggrund for at starte firmaet?

– Vi har begge to camperet i mange år, og vi har manglet et sted, hvor vi selv kunne leje nogle af de ting vi har haft brug for. Det er vores egen interesse igennem årene, hvor vi synes, der har været nogle mangler undervejs. Det rum vil vi gerne fylde ud.

Jeres start passer med at sæsonen lige er gået i gang?

– Ja, vi er lige startet her til sæsonen. Det kan godt være, vi skulle have været i gang lidt før, men nu er hjemmesiden blevet færdig, og vi synes vi er klar til at starte.

Så du er en travl mand?

– Vi er heldigvis to om firmaet, men vi har begge fuldtidsjob. Og selvom hjemmesiden er åben for booking hele døgnet, så er vi kun at træffe på telefonen udenfor vores normale arbejdstid.

Bo Emil Wetterstein

47 år gammel

Han bor i Rønne med sine to teenagebørn Emil på 18, og Emma på 15.HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.