Skolejubilarer efterlyses

NYHED | HASLE | ABONNENT | 3. AUG 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | HASLE | ABONNENT
3. AUG 2022 • 15:30

Arrangører håber at finde flere gamle klassekammerater inden sammenkomst den 10. august.

 

Er det 70 år siden, at du startede din skolegang på Hasle Borgerskole, så er der mulighed for at være med til at fejre jubilæet sammen med gamle klassekammerater onsdag den 10. august i Hasle.

Det fortæller arrangørerne af næste uges skolestartsjubilæum – Poul Marckmann, der bor i Skive og Per Andersen, der bor i Esbjerg.

36 børn startede i Hasle Borgerskole tilbage i 1952. Af dem har 20 elever foreløbig sagt ja tak til invitationen.

– Lidt overraskende for os initiativtagere bor de fleste på Bornholm. Desværre er en del ikke blandt os mere, og andre har vi ikke, trods ihærdige forsøg, kunnet finde frem til, skriver arrangørerne i en mail til Bornholms Tidende.

Poul Marckmann og Per Andersen håber, at denne artikel kan medvirke til, at flere jubilarer bliver opmærksomme på arrangementet, og så er man velkommen til bare at møde op.

Programmet for dagen starter 9.30 i medborgerhuset (det gamle rådshus), hvor deltagerne blandt andet skal høre om, hvad der er sket i Hasle gennem de seneste mange år. Derefter går man til frokost på Hasle Røgeri.

– Tilbage i 1952 var der rigtigt mange børn – børn og unge, som vi ikke gik i klasse med, men udenfor skoletiden legede, spillede fodbold eller bare var sammen med. Det er vores håb, at mange af jer også vil møde frem på røgeriet til nogle hyggelige "kan du huske"-timer, skriver arrangørerne.

– Om aftenen er det tanken, at vi – ikke blot klassekammeraterne – men alle, der har lyst, samles på Hotel Herold for at spise og fortsætte snakken.

Det kræver tilmelding, hvis man vil være med i spisningen.

Poul Marckmann og Per Andersen håber på denne måde at skabe en ny tradition, hvor gamle hasleboer samles og hygger sig.