Michael genåbner Hummerhytten: 'Jeg tror sagtens, vi kan skabe hummerhyttestemning'

Michael genåbner Hummerhytten: 'Jeg tror sagtens, vi kan skabe hummerhyttestemning'
Michael Rønnebæk-Rørth genåbner om en måned Hummerhytten i Gudhjem. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
DAGENS NAVN | Søndag 12. juni 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | Søndag 12. juni 2022 • 15:30

I uge 25 genåbner Michael Rønnebæk-Rørth og hans hold Hummerhytten på Hotel Klippen i Gudhjem. Siden Hummerhytten lukkede i 2018, har han haft et brændende ønske om at gøre comeback.

Hvorfor er det tid til at genoptage Hummerhytten?

– Jeg har altid troet på, at der er en mening med alt, og når muligheden byder sig, skal man slå til. Jannie og Martin Buch Thorborg, der har købt flere hoteller i Gudhjem, lagde et opslag ud på Facebook om, at de søgte en restauratør, der havde mod på at lave en restaurant. Da jeg læste opslaget første gang, gled det henover hoved på mig, men da flere af mine venner taggede mig i opslaget, kunne jeg godt mærke, at det kildede lidt i maven. Mads Mørkeberg, min gode ven og gamle makker på Hummerhytten i Listed tog også kontakt til mig, for at høre om vi skulle kontakte Jannie og Martin og høre lidt mere om det.

– Vi fandt lynhurtigt ud af, at hvis vi skulle gøre det, så skulle det være med et comeback til Hummerhytten. Da vi købte Hummerhytten i Listed, lavede vi den om til en anderledes restaurantoplevelse – et slags fristed på Bornholm. Den stemning og løssluppethed, der var over stedet, var helt magisk, men det var jo kun en sommerrestaurant, der havde åbent i tre måneder om året, og da vi fik mere og mere travlt med vores restauranter i København, så vi os desværre nødsaget til at sælge den.

Hvad synes du om Hotel Klippen?

– Vi kendte ikke Hotel Klippen, men da Mads og jeg så stedet var vi solgt med det samme. Terrassen, stemningen i klippehaven, vandet, og alt det der, det passer perfekt til Hummerhytten. Det er svært at beskrive, det er mere en følelse, der opstår i kroppen. Jeg tror sagtens, vi kan skabe en hummerhyttestemning, som vi havde i Listed. Det er rent held, at det sker, og hvis jeg selv skulle vælge nu, så havde jeg til hver en tid taget Klippen, så på den måde er det bare superfedt. Det bliver Mads, som kommer til at stå for den daglige drift på Hummerhytten Gudhjem,

Hvilke forventninger har du til sommeren?

– Det er svært med forventninger, men jeg regner med, at det bliver en fest. Jeg har haft flere restauranter på Bornholm, og med Hummerhytten synes jeg, vi fik rigtig mange gode erfaringer. Det første år skete der en masse fede ting, og det var rigtig sjovt. Men hvis man rkun kigger på økonomien, så var der ikke nogen særlig god økonomi det første år, fordi der var så mange ting, vi skulle have bygget op, købt ind og gjort klar.

– Mine forventninger i år er, at vi får støbt fundamentet for noget stort til næste år. Jeg håber, at folk vil støtte os og er med på vores superstramme koncept med vores hummerhotdog i hovedrollen. Vi går efter, at den bliver kendt på hele Bornholm. Mads og jeg var tre uger på hummerkursus i USA og Canada efter Hummerhyttens sæson 2. Der er hummerhotdog, eller lobster roll, noget, man spiser som en fransk hotdog herhjemme, men for os er hummer en delikatesse. Så vi har tænkt, at den skal laves med masser af kærlighed.

Hvor meget kommer du til at være der?

– Min rolle kommer til at være meget flydende og mere bag scenen end ude foran. Mads står for den daglige drift, og jeg er sparringspartner. Jeg kommer nok til at være på i Gudhjem tre-fire gange i løbet af sommeren. Jeg håber at være der i åbningsugen, samtidig med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.

Du er direktør i Nordic Restaurant Group. Hvad er det?

– Det er den virksomhed, Marie og jeg startede, efter vi solgte vores restauranter; Koefoed, Hummer i Nyhavn og Siloen i Nordhavn. Jeg har altid haft en drøm om at åbne en kæde af restauranter under samme koncept og identitet. Den drøm har jeg fået mulighed for at forfølge med vores restaurant- og barkoncept Plates. Vi har åbnet den første Plates i Esbjerg i samarbejde med nogle supercool mennesker og med blandt andet Bjarke Ingels Group i ejerkredsen. Drømmen er at åbne en masse restauranter i Danmark og flere andre steder i verden. Nordic Restaurant Group skulle gerne være moderselskabet for alle restauranterne.

Michael Rønnebæk-Rørth

45 år

Gift med Marie Louise Rønnebæk-Rørth, sammen har de Molly (11) og Viggo (15)

Opvokset på Bornholm, bor i dag på Østerbro i København

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT