Lene er kunderådgiver: Sådan er bornholmerne med deres penge
Kunderådgiver Lene Christiansen er en af seks ansatte i Arbejdernes Landsbanks filial på Bornholm. Hun holder mest af kundekontakten i sit arbejde og fortæller, hvad rentestigningerne har haft af betydning for de bornholmske kunder.
Hvad går dit arbejde ud på?
– Rådgivning af privatkunder i forbindelse med huskøb, låneomlægning, pensionsoverblik og investeringsrådgivning.
Arbejdernes Landsbank er kendt for hvert år at blive kåret, som danskernes foretrukne bank, hvorfor tror du det?
– Ja, for 14 år i træk. Der er flere ting, der spiller ind, men jeg tror blandt andet, at det er, fordi vi er en mindre bank. Vi har et lidt andet koncept, hvor vi er tættere på kunderne. Det oplever jeg som rådgiver.
Er der noget lige for tiden, som I får mange henvendelser på?
– Vi får stadig mange nye kunder, og det bruger jeg noget tid på – også nye kunder i forbindelse med huskøb. Der er stadig nogle handler, det er måske ikke oppe på niveau, som det har været, men der er stadig gang i den.
Hvad har rentestigningerne betydet for jeres kunder og for dit daglige arbejde?
– For mit arbejde har det den betydning, at der er kommet kundehenvendelser på, hvad det vil betyde, hvis de lagde deres lån om til en højere rente. Altså den her opkonvertering. Herovre er lån jo ikke så store, så omkostningerne vægter typisk højere. Så ja, vi har lavet lån om, men vi har også haft mange, der har valgt at beholde lånet, efter vi har lavet regnestykket for dem, og vi har snakket fordele og ulemper.
Må I afvise flere lån end tidligere i den her tid?
– Nej, det synes jeg ikke, vi gør. Jeg synes, at vi hele tiden har haft et krav og en forventning om et rådighedsbeløb, og det er uændret. Og jeg synes, at langt de fleste bornholmere kommer med en god portion udbetaling, så det synes jeg ikke har været noget problem.
Hvad med opsparing, er det blevet mere interessant for jeres kunder og kommet mere i fokus nu?
– Jeg synes næsten, at kunderne havde mere fokus på det dengang, der var negativ rente, fordi de var utilfredse over det. Men generelt har bornholmerne en god opsparing og fokus på opsparing.
Fylder de grønne investeringer mere i jeres kunders bevidsthed nu end tidligere?
– Det er meget forskelligt. Der er jo kommet det her EU-lovkrav om, at vi skal ind og snakke bæredygtighed i forbindelse med vores kunders investeringer. Og det er meget forskelligt, hvad vores kunder svarer. For nogen betyder det rigtig meget, men for andre har det ikke så stor betydning.
Er der sket nogle ændringer i forhold til, hvordan folk investerer?
– Mange vælger stadig at investere. Nu kan man rent faktisk lave en obligationsinvestering og få et afkast, så det motiverer de kunder, der helst ikke investerer i aktier. Nu kan de vælge en lav risiko på deres investeringer ved primært at investere i obligationer og alligevel få et fornuftigt afkast. Det havde man ikke mulighed for, da der var negative renter.
– Men nu får kunderne også et afkast på opsparingen, så der er også nogle, der vælger at være tilfredse med det og slet ikke investerer.
Er bornholmere generelt lidt forsigtige investeringstyper?
– Ja, det kan vi godt sige. Lidt forsigtige og med en naturlig skepsis. Især blandt de ældre, er der en del, der bare gerne vil have pengene stående på en konto.
Hvad sætter du størst pris på ved dit arbejde?
– Jeg sætter allermest pris på kundekontakten. Altså dialogen med kunderne, og det at finde nogle løsninger, der matcher dem, og gør dem glade. Der hvor de kommer med en drøm og et ønske, og vi så kan få det til at blive virkelighed, det er fedt.
NYT JOB
MEST LÆSTE

Farlige vaner starter i stilhed

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration