Hun har et spraglet arbejdsliv som healer, coach og danser

Hun har et spraglet arbejdsliv som healer, coach og danser
Cathrin Astaa Elenor Nørgaard. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | HASLE | ABONNENT | 25. JAN 2022 • 07:30
Niels Ebdrup
Journalist
DAGENS NAVN | HASLE | ABONNENT
25. JAN 2022 • 07:30

Cathrin Astaa Elenor Nørgaard har et spraglet arbejdsliv som både healer, coach og danser. Hun er lige flyttet til Bornholm, hvorfra hun blandt andet vil sælge selvudviklingsforløb online.


Hvorfor flyttede du til Bornholm?

– Det var et ønske om at have mere natur og ro omkring mig. Og noget mere plads til tanker og drømme.

Så tanker og drømme er vigtige for dig?

– Ja, og dem var der ikke så meget plads til i storby-trummerummen. Jeg synes, at Bornholm åbner op for et potentiale. Jeg føler, at jeg nu har den ro, der skal til for, at jeg kan lade tingene lande.

Du er både danser, healer og coach. Hvorfor tiltaler det dig at lave mange forskellige ting?

– Jeg duer ikke til kun at lave én ting. Jeg har prøvet, men duer ikke til at have et 8-16 job. I stedet har jeg fulgt, hvad jeg synes er spændende. Men det er først nu, hvor vi er flyttet til Bornholm, jeg kan se, at mange af de ting, jeg laver, kan sættes sammen.

– Min interesse for selvudvikling er nok også kommet gennem dansen. Dans er noget, hvor man bevæger sig til nogle følelser og udtrykker følelser. Det åbner for en interesse for det indre og følelsesmæssige liv.

Hvordan er selvudvikling og dans dit arbejde?

– Jeg tilbyder både fysiske sessioner og onlinesessioner, og så tilbyder jeg behandlinger. Derudover underviser jeg i bevægelse – både en til en og i gruppeforløb.

Ser det ud til at lykkes, at sælge dine ydelser online?

– Ja, det gør det delvis. At min kæreste og jeg kan arbejde online, gjorde det muligt for os at flytte til Bornholm. Det giver en del frirum. Min kæreste grafiker, så han sidder også meget ved computeren og er fysisk fleksibel.

– Men jeg tænker også at lave noget mere fysisk. Jeg glæder mig til at kunne komme ud på Bornholm og bruge dansen noget mere.

Har du oplevet, at det, du kan, bliver efterspurgt på Bornholm?

– Det er jeg ikke nået til endnu. Vi er kun lige kommet igennem den først vintermåned, så det er først nu, jeg stikker snuden lidt ud og finder ud af, hvad jeg kan gøre herovre: Hvor jeg kan gøre en forskel, og hvordan jeg kan møde andre folk, der synes, at det, jeg laver, er spændende.

Hvordan har det været at komme hertil?

– Jeg synes, at folk er meget åbne og imødekommende. Det har både min kæreste og jeg oplevet. Vi har ikke mødt så mange endnu. Men dem, vi har mødt, har givet os en meget varm velkomst. Vi har følt os velkomne fra start.

Ved Klemensker ligger arbejds- og udviklingsstedet for scenekunstnere, Birca – Bækkelund International Recidency Center for Artists. De skal snart have dig i Recidency. Hvad er det for noget?

– Det er en form for arbejdslegat sammen med seks-syv andre deltagere, der lige som jeg har søgt om at være der. Det er en kunstnerisk arbejdslejr, hvor jeg skal tage del i en kunstnerisk proces. Jeg vil gerne arbejde på noget koreografi til en forestilling og ser frem til at bruge øen mere kunstnerisk.

 


Cathrin Astaa Elenor Nørgaard

34 år

Sammen med sin kæreste flyttede hun for en måneds tid siden til Hasle fra Amager i København.