– Jeg fandt ud af, at jeg har en interesse i at understøtte de skoletrætte, umotiverede unge mennesker. Jeg synes, at vi har et skolesystem, som i stadig mindre grad tilgodeser de praktiske fag og de elever, der ikke er gode til at sidde og læse og blive testet. Det er nogle gode børn, søde og rare, som bare mister gnisten, efterhånden som de bliver dunket i hovedet med det ene dårlige testresultat efter det andet. Så jeg tænkte, at vi må kunne gøre det på en mere attraktiv måde for denne gruppe.
– Daværende skoleder, Annelise Aagesen, og jeg søgte midler til etablering af erhvervsklassen (9. klasse), som stadig er en del af kommunens undervisningstilbud.
– Den startede vi i 2010 som et forsøg. Man tager skoletrætte unge, for det meste drenge, ud af det miljø, hvor de ikke fungerer.
– Det der virker er genkendelige strukturer, at der er få voksne, nogle få fag, at eleverne kender opgaverne og ved, hvad formålet med dem er. Der er masser af værkstedsaktiviteter i samarbejde med Campus, hvor eleverne bliver udfordret på nogle praktiske færdigheder. Flere af dem får i løbet af det år en aftale om en erhvervsuddannelse.
– Det var et spændende arbejde, men også hårdt, og i 2016 søgte jeg videre. Jeg har en pionerånd i mig. Jeg kan godt lide at være med til at udforme og bygge op. Så jeg var med til til at starte Ung på vej, som er en del af ungdomsskolens heltidsundervisning. Det er stadig noget med at skabe struktur og rammer og etablere nogle undervisningsforløb, som her i høj grad er målrettet den enkelte elev.