Faktisk er jeg kommet i så god form, at jeg i perioder har været oppe på et af trækker-holdene

Faktisk er jeg kommet i så god form, at jeg i perioder har været oppe på et af trækker-holdene
Foto: Jens-Erik Larsen
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 20. JUL 2021 • 05:53
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
20. JUL 2021 • 05:53

Hvert år kører Team Rynkeby Bornholm afsted til Paris. I år blev det en tur i Danmark i stedet. Ole Schou Mortensen har mange år fulgt Team Rynkeby Bornholm og har sponsoreret holdet igennem sine virksomheder. Men i år hoppede han selv på cyklen og tog del i turen på godt over 1.000 kilometer.

 

Hvor mange gange har du været af sted med Team Rynkeby Bornholm?
– Denne tur var min første tur med holdet.

Hvad synes du om det?
– Det har været en super tur og en helt fantastisk oplevelse. Dejligt at kunne være med til at hjælpe nogle syge børn og deres familier, som har det svært.

 

Men når man kommer på holdet,
kommer man i gode og sikre hænder

 

Ville du hellere have været til Paris?
– Oprindeligt var jeg selvfølgelig lidt skuffet over ikke at komme til Paris, men det var helt klart den rigtige beslutning. Heldigvis blev beslutningen taget meget tidligt i forløbet, og her blev det også meldt ud, at vi i stedet skulle ud på en danmarkstur. Det gav os en ro og fastholdt vores mål om at komme af sted på en lang tur.

Hvad står klarest for dig fra jeres tur?
– Vi har haft nogle fantastiske naturoplevelser og set nogle meget smukke steder i Danmark, hvor jeg aldrig har været. Overalt, hvor vi er kommet, har folk vinket til os og biler har hilst på os, når vi som en lang gul slange er kommet igennem landskabet. Hele setuppet har også været fantastisk at opleve, med følgebiler, mekaniker og et serviceteam, der har sørget for lækker mad og drikke ude på ruten. Her ligger mange timer i forberedelse for at få det til at virke så godt, som det har gjort. Men det vigtigste har nok været at opleve det fantastiske sammenhold, og de mange nye venskaber jeg har fået.

Havde du nogle styrt?
– Heldigvis ikke. Holdledelsen har under hele træningsforløbet haft utrolig stort fokus på vores sikkerhed. Jeg har fået en rigtig god og håndfast oplæring, og vi har målrettet trænet teknik på vores cykelture, så vi alle har fået en god rutine. Vi kører jo tæt side om side, og ned til 10-20 centimeter efter hinanden, og med stor fart. Derudover har vi på turen haft nogle rutinerede motorcyklister til at lede os gennem trafikken med stor autoritet, og det har også været en stor hjælp.

Hvordan havde benene det, da I ankom?
– Benene havde det overraskende fint – enden var lidt mere øm, men faktisk mindre end jeg havde frygtet. Tredje- og fjerdedagen på turen var nok de dage, hvor jeg mærkede enden mest.

Hvad synes du om jeres ankomst til Store Torv?
– Det var en helt fantastisk modtagelse, jeg blev meget overrasket over de mange mennesker, det var meget rørende. Det havde jeg slet ikke forestillet mig.

Hvordan startede det, at du skulle med på cykel?
– Jeg har gennem mange år være leder for virksomheder, hvor vi har støttet op om Team Rynkeby Bornholm og derigennem støttet det gode formål om at samle ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. I år følte jeg så, at jeg havde tid og overskud til at tage med på selve turen, og det har jeg ikke fortrudt. Jeg har aldrig været den helt store sportsmand og fik først for et par år siden en racercykel, som jeg ikke fik brugt så meget, og jeg har aldrig kørt på et hold før. Men når man kommer på holdet, kommer man i gode og sikre hænder. Jeg har fulgt de træningsprogrammer, der var lavet, og deltaget i de ugentlige træninger. Derudover har jeg fået en masse gode råd og vejledning af de erfarne ryttere. På den måde er jeg kommet i mit livs form, samtidig med at jeg har lært at cykle på et hold. Det kræver både styrke og rutine at køre så tæt sammen. Faktisk er jeg kommet i så god form, at jeg i perioder har været oppe på et af trækker-holdene, det var der nok ikke mange, der havde regnet med for seks måneder siden. Slet ikke mig selv.

 

 

Fakta

Alder: 60 år.

Civil status: Gift med Lillian, har to store børn og et barnebarn.

Fritidsinteresser: Sommerhus, rejse og at nyde naturen.