Dødsfald: Han var scenografen bag Hopla, Lørdagskanalen og Lykkehjulet

Dødsfald: Han var scenografen bag Hopla, Lørdagskanalen og Lykkehjulet
Ole Koefoed var tv-scenograf og tegnede blandet andet Lykkehjulet til TV2. Privatfoto
MINDEORD | ABONNENT | 23. SEP 2022 • 17:10
Af:
Ditte Koefoed
MINDEORD | ABONNENT
23. SEP 2022 • 17:10

Ditte Koefoed har i forbindelse med hendes far, Ole Koefoeds, bortgang søndag den 18. september indsendt følgende mindeord:

 

Tv-scenograf Ole Koefoed voksede op i Rønne med sin mor Dagmar Koefoed og sin far Niels Marius Petersen, som var skoleinspektør. Som 20-årig flyttede han meget mod sin fars vilje til København. Han ville være indretningsarkitekt.

Ole Koefoed startede som dekoratør i stormagasinet Crome & Goldschmidt, hvor hans nytænkende vinduesudsmykning skabte så meget opmærksomhed, at direktøren for Danmarks Radio tilbød ham et job som tv-scenograf i 1969.

Ole Koefoed startede hos Mogens Vemmer i DRs børne- og ungdomsafdeling, og det blev starten på et samarbejde med Thomas Winding og begyndelsen til 'Bamse og hans venner'.

Dernæst gled han videre til underholdningen. I daværende underholdingschef Niels Jørgen Kaisers afdeling blev i 70'erne skabt programmer, der kunne samle næsten alle danskere foran skærmen. Ole Koefoed designede scenografien til klassiske tv-shows som Eldorado, Stardust, Lørdagskanalen, Her er dit liv, Kvit eller Dobbelt, Hopla og mange flere. Samtidig opsatte han flere revyer med blandt andet entertainer Simon Rosenbaum.

I 1988 gik TV2 i luften, og DR udlejede Ole Koefoed til Nordisk Film og dermed til TV2.

I den følgende årrække skabte han designet til de fleste af de produktioner, som Nordisk Film lavede for TV2, for eksempel tegnede han Lykkehjulet og arbejdede med Eleva2ren, hvor blandt andet Ole Stephensen var vært.

Som pensionist arbejdede Ole Koefoed som kurator, og han har stået bag flere store udstillinger med unge kunsthåndværkere fra Bornholm, Island og Polen.

Han vendte dog aldrig permanent tilbage til Bornholm, men holdt ferie på øen hver sommer. Han elskede specielt at være i Svaneke.

Ole Koefoed blev 88 år.