Dødsfald: Boksning var kaptajnens store passion

Dødsfald: Boksning var kaptajnens store passion
DØDSFALD | VESTERMARIE | ABONNENT | 2. DEC 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
DØDSFALD | VESTERMARIE | ABONNENT
2. DEC 2021 • 11:30

Per Madsen, der blandt andet har været på Bornholmstrafikken, er død.


Kaptajn Per Madsen, Vestermarie, er død, 71 år.

Per Madsen var født i Vejle. Han flyttede med sine forældre til København, da han var seks-syv år. Han var med på Skoleskibet Danmark på 1968-69-togtet, og han blev herefter styrmandsaspirant i A.P. Møller - Mærsk. Per Madsen blev uddannet styrmand i 1972 og skibsfører i 1973.

Det oplyser hans hustru, Anette Madsen.

– Vi mødtes på det daværende Bornholmstrafikken, hvor han var styrmand, og jeg var receptionist. Vi havde sølvbryllup den 31. maj i år.

Parret slog sig ned i Rønne, og Per Madsen fik arbejde på Silversands sandsuger Ahlsell, så han kunne komme hjem hver dag.

– Men det var jo ikke Per, så han måtte ud igen. De sidste syv år af sit arbejdsliv var han i rederiet Clipper på et kemikalietankskib, fortæller Anette Madsen.

– Min mand sagde altid, at han havde sejlet overalt, undtagen Grønland og Australien, og sammen var vi på ferier flere steder i verden.

Gift på Christiansø

– Vi flyttede til Gudhjem og boede i et vidunderligt hus med udsigt til Christiansø, hvor vi var blevet gift. Men da min mands helbred blev værre, var det ikke sagen at bo i et hus med tre etager. Så den 1. juni i år flyttede vi til et etplanshus i Vestermarie, fortæller Anette Madsen.

Per Madsen var meget dedikeret i sit arbejde og kendt for at tage noter om ting, han syntes var vigtige. Boksning var hans anden store passion.

– Vi fulgte Mikkel Kesslers karriere, og vi var også i San Francisco og se Mikkel Kessler bokse. Det var en stor oplevelse. Min mand har gået til boksetræning, men ikke været bokser. Men Per havde en arbejdsskade, fordi en line på et skib brast og brækkede hans næse. Så han havde faktisk en boksernæse. Da han var ung, var der en Per Madsen, der boksede, så min mand blev nogle gange spurgt, om han var bokseren Per Madsen. Ja, sagde Per så og grinede indvendig. Sådan var hans humor, fortæller Anette Madsen.

– Per var højt elsket af familien, og han var meget stolt af vores syv børnebørn. Han vil blive mindet for sine mange facetter og sit vidunderlige og snørklede, kærlige væsen. Han skrev digte til mig, spillede guitar, interesserede sig for boksning. Han var meget sammensat og et spændende menneske at leve sammen med, slutter Anette Madsen.