40 år hos Beck Pack Systems: 'Det har været en fantastisk rejse'

40 år hos Beck Pack Systems: 'Det har været en fantastisk rejse'
Mette Andersen er kvalitetschef for Beck Pack Systems to fabrikker – i Rønne og i USA. Foto: Berit Hvassum
JUBILÆUM | RØNNE | ABONNENT | 31. AUG 2021 • 16:00
Holger Larsen
Journalist
JUBILÆUM | RØNNE | ABONNENT
31. AUG 2021 • 16:00

Mette Andersen har onsdag den 1. september 40 års jubilæum i Beck Pack Systems. Næsten lige så længe er det hende, der har haft ansvaret for, at virksomheden lever op til en lang række kvalitetskrav og standarder.

– Jeg havde først taget studentereksamen. Da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle, tog jeg også HH (Højere Handelseksamen), og så søgte Beck en kontorelev – og så er jeg bare blevet hængende, siger Mette Andersen om, hvordan hun i 1981 blev ansat i virksomheden, som dengang hed Beck Kartonnage.

– Jeg havde kun været her i tre måneder, da medarbejderen med ansvar for kvalitet og for laboratoriet blev sygemeldt. Så sagde Jørgen Beck, der var min første chef:

"Det klarer De, Mette".

Det har Mette Andersen gjort siden. I dag med titel af quality manager, da Beck Pack Systems er en international virksomhed med afdelinger på Sandemandsvej i Rønne og i Preston i staten Washington i USA.

– Vi fremstiller emballage til fødevareindustrien, og den er der store krav til, siger Mette Andersen.

System i tingene

Det handler både om krav til de råvarer, der kommer ind i huset, til maskiner, og til de emballageprodukter, virksomheden sender ud på verdensmarkedet.

– Da jeg startede i 1981, havde vi nogle helt andre maskiner, og vi lavede det samme produkt. Men der var slet ikke de samme krav som nu, fortæller Mette Andersen.

Hun har som kvalitetschef stået for at opbygge et system, der sikrer, at virksomheden kan styre alle de forskellige kvalitetskrav.

– Det handler for eksempel om, at den fiskeblok, som der bliver lavet fiskeburgere af hos McDonald’s, skal have en præcis størrelse – højde, bredde og længde. For at sikre det, skal vores produkt også have den rigtige størrelse, siger Mette Andersen.

Udvidede i USA

Beck Back Systems udvidede i 2007 med en fabrik ved den amerikanske nordvestkyst, og Mette Andersen har også det overordnede ansvar for kvaliteten her.

– Jeg var med til at bygge kvalitetsdelen op i USA, hvor vi har nogle ansatte til at stå for den del. Man skal se på de to fabrikker på den måde, at hvis den ene ikke kan producere, så kan den anden, så derfor skal der ikke være nogen forskel på de varer, vi producerer de to steder, siger Mette Andersen.

– Man kan godt mærke, at vi har store kunder, som sender signaler tilbage til emballageleverandøren. Da jeg startede her, kunne de ansatte for eksempel gå rundt i deres eget tøj. Så skulle de have arbejdsuniformer og hårnet på, og hvis man fra administrationen skal ud i produktionen, skal man iføres en kittel.

En fantastisk rejse

– Da jeg startede, arbejdede vi med blyant, viskelæder og regnemaskine. Så har jeg været med i hele den teknologiske udvikling til, hvor vi er nu. Det har været en fantastisk rejse.

– Der har hele tiden været noget nyt til at holde mig i gang, for hvad skal der nu til for at overholde nye krav. Jeg synes altid, at det har været spændende med nye udfordringer, og det skal i hvert fald ikke være mig som den ældre, der ikke kan finde ud af at bruge it, siger Mette Andersen.

40 års jubilaren bor i Rønne, og fritiden bruger hun gerne sammen med familien.