Underskriftindsamling skal redde Bornholms Havvind

Underskriftindsamling skal redde Bornholms Havvind
Forperson for initiativgruppen Bornholms Havvind, Helle Munk Ravnborg, er utrolig glad for den nye underskriftindsamling.
NYHED | ABONNENT | 15. JUN 2023 • 11:23
Anna Holm
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. JUN 2023 • 11:23

Fire organisationer er gået sammen og har oprettet en underskriftindsamling, der skal redde Bornholms Havvind. Det sker som reaktion på, at klimaminister Lars Aagaard i sidste uge meddelte, at lagt de fleste vindmølleprojekter gennem åben dør-ordningen vil få afslag.

Rådet for Grøn Omstilling, Greenpeace, Vedvarende Energi og Den Grønne Ungdomsbevægelse Klimabevægelsen i Danmark er gået sammen om en underskriftindsamling, der skal redde Bornholms Havvind.

– Projektet er et drømmeeksempel på, hvordan befolkningen tager ejerskab til den grønne omstilling og bliver del af løsningen på klimakrisen, skriver de fire organisationer på hjemmesiden for underskriftsindsamlingen.

Bornholms Havvind står til at få afslag fra regeringen, fordi man vil lukke den såkaldte åben dør-ordning for opførelse af havmølleparker. Det er i hvert fald tolkningen af sidste uges udmelding fra klimaminister Lars Aagaard, idet langt de fleste vindmølleprojekter ifølge ministeren vil få afslag på deres ansøgninger gennem åben dør-ordningen.

De fire organisationer mener, at der dermed spændes ben for et unikt initiativ, der kan sikre grøn elforsyning til hele Bornholm under ledelse af lokale, engagerede og ansvarlige aktører.

Forperson for initiativgruppen Bornholms Havvind, Helle Munk Ravnborg, er utrolig glad for opbakningen.

– Det ønske, de her organisationer giver udtryk for er, at sådan et initiv som vores skal have vilkår, der gør, at vi kan fortsætte - fordi det er det, som Danmark står og skriger efter, siger Helle Munk Ravnborg til Tidende.

Information støtter op om Bornholms Havvind

Opbakning til Bornholms Havvind finder man også i torsdagens leder i Information. Her beskrives Bornholms Havvind som et enestående projekt som en gruppe ildsjæle siden 2019 har arbejdet på at etablere. Information har et klart budskab til politikerne:

"Det er svært at begribe, hvad der har drevet regeringen og et enigt folketing til beslutningen, der indebærer, at bornholmernes flotte, klimavenlige projekt nu får fingeren. Det er til gengæld let at indse, at den beslutning hurtigst muligt må omgøres, hvis der skal kunne fattes tillid til de folkevalgtes evne og vilje til at sikre den grønne omstilling."

Det er muligt at give sin underskrift og støtte til Bornholms Havvind via www.skrivunder.net.