Tilfreds Trøst ser flere løfter i havvindaftalen

Tilfreds Trøst ser flere løfter i havvindaftalen
– Det er lykkedes at lande en aftale, hvor jeg synes, at der også er kommet en del med af de elementer, som vi er kommet med fra Bornholms side, mener borgmester Jacob Trøst. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 31. MAJ 2023 • 14:05
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
31. MAJ 2023 • 14:05

Partierne bag den nye aftale om havvind har forpligtet sig til at vende tilbage til spørgsmålene om kompensation til kommunen og til naboerne til energiøens landanlæg, siger borgmester Jacob Trøst. Hvis det kun var tomme ord, ville de ikke være skrevet ind i aftalen, siger han.

Ved første øjekast er der et stykke vej mellem den nye politiske aftale om havvindmøller, herunder Energiø Bornholm – og de ønsker, som borgmester Jacob Trøst (K) på Bornholms vegne havde spillet ind på Christiansborg.

Sådan ser borgmesteren dog ikke selv på den brede aftale, der blev landet tirsdag aften.

– Jeg er lettet og glad. Det er lykkedes at lande en aftale, hvor jeg synes, at der også er kommet en del med af de elementer, som vi er kommet med fra Bornholms side. Aftalen er et stort og vigtigt skridt. I forhold til lobbyarbejdet synes jeg, at aftalen viser, at vi satte den rette indsats ind på det rigtige tidspunkt, siger Jacob Trøst.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?