Det meste af sidste år gik med først at undersøge drænvandet fra banen. Det stod Dansk Hydraulisk Institut for. Da de resultater lå klar, bad kommunens spildevandsafdeling dernæst om udvaskningstests for en række kemiske stofer, der findes i banens gummigranulat.
Nexø Hallen fik en tidsfrist frem til 1. maj til at lovliggøre banen, men nåede ikke at aflevere alle de informationer, som kommunen efterlyste. Efter fristen udløb manglede kommunen stadig en kloaktegning, hvor drænledninger og tilslutningspunkt var tegnet ind.
Så sidste efterår var kommunen faktisk indstillet på at afgøre sagen "på det foreliggende grundlag" og i yderste konsekvens også fjerne banen igen, hvis den ikke var blevet gjort lovlig cirka ved efterårsferien.
I stedet orienterede Nexø Hallen i december sidste år kommunen om, at hallen nu arbejder sammen med en ekstern rådgiver, der skal hjælpe hallen med at få miljøforholdene om kunstgræsbanen bragt i orden.
Kommunen har på det seneste også været i kontakt med Nexø Hallens rådgiver. Kommunens spildevandsfolk vurderer, at det nu går den rigtige vej, og at der er begrundet håb om, at kunstgræsbanen kan blive gjort lovlig. Derfor holder kommunen sig også tilbage fra at fjerne banen fysisk.