Klar i mælet: Nedlæg projekt Rønne Byudvikling

Klar i mælet: Nedlæg projekt Rønne Byudvikling
Flemming Bech og Rønne Borgerforening tager gerne imod, hvis kommunen kaster byudviklingsprojektet fra sig. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 23. MAJ 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
23. MAJ 2023 • 19:00

Hvis 10. klasse ikke skal flyttes til Dams Gaard, bliver projekt Rønne byudvikling formentlig nedlagt. Men det kan blive redningen for byens udvikling, mener formand for Rønne Borgerforening.

– Det er jo en katastrofe, starter Flemming Bech, da Tidende ringer.

Han læste med vantro, at kommunen indstiller til, at hvis man ikke flytter 10. klasserne til Dams Gaard, bliver konsekvensen, at dele af Dams Gaard sælges, og projekt Rønne Byudvikling nedlægges.

Det fremgår af dagsordenen til mødet i natur-, miljø- og planudvalget, som er et af de udvalg, der på et ekstraordinært møde skal indstille deres anbefaling til kommunalbestyrelsen på torsdag, hvor der skal tages stilling til projektet.

– Jeg læste det flere gange. Det må jo fortsætte, selvom det godt nok ikke er meget udvikling, vi har fået, bemærker han tørt.

Piben får dog snart en anden lyd. Han kan nemlig oplyse, at borgerforeningen nu på anden måned afventer at få et møde i kalenderen med den politiske følgegruppe.

– Det kan godt være, at man kan nedlægge kommunens projekt, men så tager vi stafetten videre, slår han fast.

– Vi har tidligere foreslået, at tage nogle enkeltpunkter ud og lave et kommisorium af alle interessenter og så få taget fat på nogle af de her projekter.

Han er overbevist om, at en mere målrettet indsats med at få gennemarbejdet enkelte punkter og sammensætte konkrete forslag til godkendelse i kommunalbestyrelsen ville være en langt mere effektiv måde at få sat gang i byens udvikling.

– Vores store ønske lige nu er jo en større bystrand. Kunne man så få alle interessenter i tale og få gang i en plan, så kunne man få den godkendt og derefter begynde at søge fonde til finansieringen, forklarer han.

Den idé har de dog i borgerforeningen vendt med den politiske følgegruppe, som ifølge Flemming Bech var noget skeptiske overfor ideen, fordi de allerede har en stor gennemarbejdet plan for hele Rønne by. Den giver borgerforeningen dog ikke meget for.

– Det betyder ikke så meget for os, om Dams Gaard bliver solgt eller ej, men vi vil gerne arbejde videre med en større bystrand, en god plan for affaldsøerne i den gamle bydel, et gadegennembrud og den slags ting, så det er ikke nødvendigvis dårligt, hvis det bliver nedlagt, siger han muntert.

Han mener nemlig, at der er større sandsynlighed for at få gennemført projekterne et ad gangen med flere aktører i spil.

 

Bystranden ved Nørrekås Lystbådehavn må gerne være større, mener Rønne Borgerforening. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

10. klasse flytter gerne

Det fremgår dog af høringssvarene, at Skolebestyrelsen og AfdelingsMED ser positivt på muligheden for at flytte 10.-klasserne til Dams Gaard. De oplyser, at det ville være oplagt at flytte Ungdomsskolens fritidsundervisning med.

– Ungdomsskolens Fritidsundervisning vil sammen med husets andre aktører kunne bidrage aktivt til brug og opretholdelse af husets fælles faglokaler, skriver de i høringssvaret, hvor de dog også oplyser, at de vil se det som et tab, hvis ikke Dask og Ung på Vej kan være med, så det bliver en samlet flytning.